Inglourious Kunts: Епизод LХХVIII – Peвю на „Westworld, сезон 2“ (2018)

от на 2018-08-24
 

Манията ни по качествени съвременни сериали не е стихнала изобщо, макар в последно време все по-трудно да смогваме с гледането на всичко, което си струва да бъде видяно. В края на 2016 г. в нашия печално просташки и политически некоректен подкаст Inglourious Kunts посветихме цял епизод на едно такова заглавие – амбициозния телевизионен римейк „Westworld“, чийто първи сезон ужасно ни хареса. Още тогава си казахме, че ще е добре създателите на продукцията да не бързат с втория, за да изпипат максимално всичките компоненти на сложната и оплетена фабула, първоначално измислена (още през 1973 г.) от страхотния Майкъл Крайтън.

Какво обаче се случи? Новите епизоди се появиха през пролетта на тази година, след достатъчно дълга и по презумпция плодотворна пауза, през която уж да бъдат aдекватно написани и заснети, но за наше съжаление резултатът този път не ни се стори толкова внушителен. Дори бихме казали, че сме откровено разочаровани от посоката на сюжета и от развитието на персонажите, ръководени от Джонатан Нолан и Лиза Джой. Въпреки това, в името на традицията и с желание за дискусия, сметнахме за нужно да заснемем видео ревю и да изредим всичките основни предимства и недостатъци на проекта. Мястото е същото, само съставът е леко променен: Благой Иванов е водещ с гости Георги Вълков, Христиана Хинова и Оги „MadMax“ Павлов. По изключение сме сравнително културни, но по default сме си все така бъбриви.

Mятайте ласото и да (се) почваме:

коментари
 
Отговорете »

 
 • stealth
  2018-08-25 at 21:46

  Не успях да изгледам целият 2-ри сезон и май ще си остана до тук. След страхотният първи WW, имах надежди, че все пак сериала няма да е просто по-скъпата версия на Person of Interest, която върви нанякъде, но никога не стига, защото трябва да сме заети с пълнеж в услуга на феновете. Кому бяха нужни N на брой тематични парка? И това е един от по-маловажните проблеми…

  Отговор

 • 2018-08-26 at 00:09

  Не съм гледал сериала, но оригиналът от 73-та е страхотен и ясно се вижда, че изпълнението на Yul Brynner вероятно е вдъхновило „Терминаторът“.

  Отговор

  • .
   2018-08-26 at 14:09

   Филмът е ок-еен. Концепцията общо взето го задържа над водата :P.

   Първият сезон обаче е страхотен, и – малко клиширано ще кажа – „почти“ задължителен. Очаквай великолепни актьорски изпълнения. Хопкинс и Харис в частност са върховни, и лесно се намърдват като едни от „най-готино“ реализираните персонажи, дори отвъд „ТВ“ форматът. Личи им че се забавляват, а същевременно с лекото доставят професионална работа на гигантско ниво. Титани са :)! Помагат им и други образци от кастът – Бърнард (забравих му името :P), доста успешно задържа летвата заедно с по-бележитите си колеги. Танди е много добра (тя по подразбиране и стабиляга), Долорес (забравих й името), Циклоп (от филмите на Сингър), изненадващо badass, че даже играе отгоре на всичко :P. Тия са по-отличимите (може да съм пропуснал някого).

   Отделно разбира се, очаквай добре структурирана и оформена фабула, подправени с качествена продукция :P. (интелектуални и интелигентни) „Лафчета“ на кило, които да цитираш пред приятелчета, или пък просто да цвилиш от кеф и ‘фъргаш“, като си ги припомняш в последствие.

   За втори сезон се заинатих нещо, и още преди да излезе моджо-то ми беше спаднало :(. По-късно не чух хайпващи отзиви :(, засега е он-холд.


 • UZUMAKI
  2018-08-26 at 02:53

  Дано в третия сезон закърпят положението :(

  Отговор

 • ИсиАйс
  2018-09-01 at 00:25

  Едната ми филмова мечта се сбъдва след като оповестихте, че ще има трети сезон на… True Detective…
  И сега, ако направите подкаст за разликата в качествата на сезоните (плюс трети?) и кое ви хареса и кое съответно – не във всеки, ще ми сбъднете другата филмова мечта… 😉
  Не знам дали стана ясно, нооо… просто направете подкаст за „Истински детектив“! 😀

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-09-03 at 03:17

  Бихме снимали нещо за TD след трети сезон, стига да се организираме :)

  Отговор

 • ИсиАйс
  2018-09-04 at 06:08

  Супер! Ще чакам с нетърпение… така де, наистина ще да е dream come true! 😉

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-09-04 at 12:05

  Okay, имаме го предвид :)

  Отговор

Коментирайте