Докато „Hereditary“ продължава да поставя рекорди (той се превърна в най-касовия филм на разпространителската компания A24 със световни приходи от 70 млн. долара) и да се стяга за сезона на наградите, режисьорът Ари Астър усилено работи по следващия си проект (доскоро известен като „Midsommar“), който вече достига етап кастинг.

На изминалия престур на Асоциацията на телевизионните критици TCA, където беше представен и очакваният „Малката барабанчица“ (от който днес видяхме официални кадри) на Парк Чан-Уук, изпълнителката на главната роля в сериала и носителка на BAFTA Флорънс Пю („Lady Macbeth“) сподели официално, че ще участва в следващия филм на Астър. Тази сутрин пък Collider съобщиха, че към Пю ще се присъединят и Уил Полтър („Лабиринтът: Невъзможно бягство“, „Завръщането“) и Джак Рейнър („Sing Street“, „Макбет“), които вече сме виждали заедно в „Detroit“ на Катрин Бигълоу.

уил полтър и джак рейнър
Уил Полтър и Джак Рейнър

Това, което знаем за естеството и сюжета на филма, е, че става дума за скандинавски фолк-хорър, който Ари Астър описва като „апокалиптичен филм за раздяла“. Той ще разказва за двойка (Пю и Рейнър), която заминава при приятел в провинциален град в Швеция, специално за техния фестивал, посветен на лятното слънцестоене. Единият от двамата главни герои все още страда заради смъртта на близък човек и в резултат странните местни ритуали се оказват пропити със страх и ужас. И това, което започва като идеалистично откъсване от стреса на големия град, бързо се превръща в странно и изпълнено с насилие съревнование в ръцете на езически култ.

Темата звучи интересно и като краен резултат си представяме нещо в стил „The Wicker Man“ – класиката на Робин Харди от 1976 г. не пословичният римейк с Никълъс Кейдж. Имаме вяра, че Ари Астър ще се справи, с което ще прескочи и проклятието на втория филм, което мъчи толкова много сценаристи и режисьори, които правят страхотни дебюти, само за да катастрофират безславно със следващия си проект. Стискаме му палци, за да можем да го видим да твори и в други жанрове, каквото е и намерението му.

В добавка към имената на Уил Полтър, Джак Рейнър и Флорънс Пю, отново според Collider, във все още неозаглавения филм на Астър ще участват и Вилхелм Бломгрен, Уилям Джаксън Харпър, Елора Торчия и Арчи Мадекве. Ще се ослушваме за всякакви интересни ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *