Новини, които вдъхновяват – така наричаме част от информационния поток, в който могат да се открият какви ли не подробности, от детайли по кастинга на телевизионни поредици до премиерен трейлър на бъдещ оскаров фаворит. В многообразието на изминалата седмица открихме и нещица, които вече се знаят за предстоящия, десети филм на един от големите наши любимци – Уес Андерсън. След дългогодишната работа по „Островът на кучетата”, чиято премиера беше на Берлинале и се появи в разпространение през пролетта, идва време за нещо ново и различно във филмографията на Андерсън – мюзикъл! Това е информация, споделена от Charente Libre, а Sud Oest допълват, че режисьорът, който в момента живее във Франция, планира снимки в продължение на четири месеца в югозападната градче Агулем (Angoulême), които трябва да започнат през февруари 2019.

Единственият детайл от историята, за който се знае до момента, е фактът, че действието на филма ще се развива непосредствено след Втората световна война. Като се има предвид влиянието на прочутата „Нова вълна” върху творчеството на Андерсън, нямаме търпение за срещата със следващия му филм, вдъхновен от френското кино. Няма да се учудим, ако в разказването на историята се включат много от познатите актьори-партньори на Андерсън, които са се превърнали в неразривна част от неговия творчески екип (и процес), пък и няма начин да не ангажира и френски звезди.

И още нещо любопитно, свързано с творческите планове на Уес Андерсън – през ноември във Виена се открива арт-инсталация „The Spitzmaus Mummy in a Coffin and Other Treasures from the Kunsthistorisches”, чиито куратори ще бъдат той и Джуман Малуф, а територията, на която ще се случи това, е „Kunsthistorisches  Museum” – музеят за история на изкуството. И междувременно на Националния ден на кучето (26 август) е предвидена специална прожекция в Alamo Drafthouses на „Островът на кучетата”, след която Уес Андерсън ще разговаря с Боб Балабан – имайте предвид, че разговорът може и да се излъчва директно някъде в мрежата, все пак (почти) всичко е възможно в края на второто десетилетие от XXI век. В очакване на новини около френския мюзикъл на Уес Андерсън, който вероятно ще се появи на кино през 2020 година, ще ви информираме за бъдещото развитие по проекта.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *