bel-canto-20180809

Нямаме нищо против да попаднем на трейлър, който да ни предизвика да видим филма колкото се може по-бързо – радостно е, че все още има майстори, които умеят да представят сюжет по завладяващ начин и – разбира се – когато в екипа участват обичани и уважавани актьори като Кен Ватанабе и Джулиан Мур, предизвикателството става още по-сериозно.

Такъв е случаят с „Bel Canto” – филм, написан и режисиран от Пол Уейтс („Mozart in the Jungle”, „Grandma”, сценарист на „About a Boy”) по едноименния бестселър за кризата със заложници в японското посолство в Лима, Перу през 1996 година. Партизанска групировка нахлува в официалната резиденция на посланика по време на празнуване на 63-ия рожден ден на император Акихито, и задържа стотици дипломати и хора, присъстващи в сградата, в продължение на 126 дни. Операцията се смята за успешна, защото по този начин бунтовниците привличат общественото внимание.

В „Bel Canto” вероятно политическите противоречия ще останат извън фокус, като основните акценти са върху човешките взаимоотношения и силата на волята, с която може да се преодолеят всякакви препятствия.

Огромно удоволствие е да видим Кен Ватанабе отново в действие, както и прекрасната Джулиан Мур. Сигурни сме, че целият творчески екип е дал всичко според силите си, за да пресъздаде специфичната атмосфера, изпълнена с напрежение и драматични обрати. Важно е да споменем, че носителката на „Оскар“ Мур не пее във филма, макар че образът й е на оперна певица – гласът, с който тя очарова японските дипломати и (вероятно впоследствие) партизаните, е на световно известната оперна певица Рене Флеминг.

Ето какво гласи и официалният синопсис на „Bel Canto”:

Тази драматична любовна история, в основата на която е едноименния награждаван роман, проследява една прочута оперна певица (Мур), която пристига в южноамериканска държава с военна диктатура със специалната покана за частен концерт по време на изискано парти за рождения ден на богат японски индустриалец (Ватанабе). Малко след началото на празненството, имението, в което са се събрали гостите, е блокирано от партизанска бунтовническа групировка, която претендира за освобождението на техни другари от затвора. За времето, в което продължава кризата със заложниците, между тях и военните възникват неочаквани взаимоотношения, чрез които преодоляват различията си и откриват отново забравената човечност.

Във филма участват още Кристоф Ламбер, Себастиан Кох, Рио Касе, Теноч Хуерта, Мария Мерседес Корой и др. „Bel Canto” ще се появи на кино на 14 септември 2018, като една седмица преди това ще може да бъде видян от най-нетърпеливите в системата Video On Demand.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *