Новата политическа авантюра с режисьорския подпис на Джейсън Райтман се нарича „The Front Runner” и наистина е невероятно как е минала цяла година, откакто сме писали последно за този проект. Уважаваме работата на този режисьор заради уникалния „Джуно”, „Високо в небето”, „Labor Day” и общо взето всичко, с което се захваща като теми, а в случай му имаме „двойна вяра”, след като и Хю Джакман му се е доверил напълно за трансформацията в кандидат-президента Гари Харт.

The Front Runner”, който трябва да се появи точно на изборния ден в Щатите през есента, е по книгата на Мат Бай от 2014 година „All the Truth Is Out” – за провалената кампания на един от големите фаворити за президентските избори през 1988 година поради обвинения… за извънбрачна връзка. Още от зората на човешката история е ясно едно – ценят се лицемерието и победата на всяка цена, всичко останало е без значение!

Премиерата на новия филм на Райтман е в програмите на Телюрайд и Торонто – точно след седмица. Ето какво гласи официалният синопсис:

Хю Джакман е звездата в новия биографичен филм „The Front Runner”, посветен на бившия сенатор Гари Харт. Харт е сенатор от Колорадо от 1975 до 1987 година, известен със своите две кандидатури за президент – през 1984 и 1988 година. По време на втората кампания той дори е смятан за фаворит, проучванията на общественото мнение го поставят много по-напред от евентуалния кандидат Майк Дукакис, но в един момент журналистите го обвиняват в извънбрачна връзка. Харт става прочут с предизвикателството си към медиите „Следвайте ме навсякъде. Не ме интересува. Сериозен съм. Ако някой иска да види какво правя – действайте. Ще ви бъде доста скучно.” Таблоидите приемат предизвикателството и в пресата се появяват снимки на Харт с жена на име Дона Райс на борда на една яхта. Именно това слага бърз и болезнен край на неговата кандидат-президентска кампания…

плакат

Режисьор на „The Front Runner” е номинираният за „Оскар” Джейсън Райтман, който е сценаристи наравно с автора на книгата Мат Бай и Джей Карсън. Сред актьорите, освен шантаво изглеждащия с 80-тарска подстрижка Хю Джакман, ще видим още Дж. К. Симънс като шефа на кампанията и дългогодишен приятел на Харт – Били Диксън, Вера Фармига като вярната съпруга Лий Харт, Мамоду Ати като репортера от „The Washington Post” А. Дж. Пъркър, Сара Пакстън като моделката-актриса Дона Райс, Джош Бренър, Кейтлин Дивър, Ари Грейнър, Томи Деуи, Моли Ефраим, Спенсър Гарет, Майк Джъдж, Алекс Капровски, Марк О’Брайън, Кевин Полак и др.

След Торонто „The Front Runner” ще бъде показан през октомври в програмата на Лондонския филмов фестивал. Columbia Pictures ще разпространява филма по кината в Щатите, като първоначално се очаква да бъде пуснат в ограничен брой киносалони на 7 ноември, а след това и навсякъде – от 21 ноември 2018.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Ако беше мюзикъл с Хю Джакман, Svetly щеше да е в екстаз!

  2. Пиши на кирилица … не се срамувай от езика си чедо! През XIX в. българите са се гърчеели, а сега всички проговориха английски. Народ без собствен език и книга е загубен, и мъртъв!
    Иначе нямам проблем с това, просто обичам да се забавлявам със статиите ти посветени на Междузвездни войни, мюзикълите и Хю Джакман. Не го приемай навътре, всичко е в кръга не шегата.

    1. „Големият“ българин, който ползва в съседната тема старогръцката ὀλίγος. Дотук с фантазиите.

  3. Чедо, не се гневи. Аз ѝ пиша на български, а тя ми отговаря на английски, бива ли такова нещо?

    1. Du hast sie erst gehänselt, Dummkopf.
      Warum denn ?
      Dann bietest du auch Linguistische Beratung !?!
      Was für eine Überraschung ….

      Viel interessanter wäre es deine Meinung über den Trailer zu hören, mein Freund.
      Mittlerweile hören sie bitte nie auf, uns linguistische Erläuterungen anzubieten….

  4. Покварен си чедо… съжалявам те! Простено ти е… не си виновен ти…!
    Някой може ли да пише на иврит или мандарин?! По-интересно ще е от английски и немски.
    П.П. Без онлайн преводач!