Времето за премиера на „My Dinner with Hervé” неусетно е наближило и беше логично НВО най-сетне да пуснат истински поглед към очакваното съвместно дело на Саша Джерваси („Hitchcock”) и Питър Динклидж („Игра на тронове”). Говорили сме и преди за тази история, на която са нужни доста години, за да се реализира – сюжетът се базира на личния опит на Джерваси, който е интервюирал прочутия френски актьор с хипофизарен нанизъм Ерве Вилшез, известен с ролите си в Бонд-филма „The Man with the Golden Gun” и като Tattoo, асистента на мистър Рурк (Рикардо Монталбан) в телевизионната поредица на АВС „Fantasy Island” (1978-1984).

Действието на „My Dinner with Hervé” се развива през 70-те години на ХХ век в Лос Анджелис, когато по време на една дива нощ се заформя необикновено приятелство между един журналист и световноизвестния актьор-джудже Ерве Вилшез, с гореща кръв и пистолет в джоба. Последствията от тази среща променят живота и на двамата…

Ето първите няколко кадъра от „My Dinner with Hervé”, в които Динклидж успява да проговори с чаровен френски акцент.

Както коментират и колегите отвъд Океана, това дори не може да се нарече „тийзър”, а по-скоро анонс към филма. От самото начало сме заинтригувани от идеята да се разкаже тази невероятна история. Освен Джейми Дорнан в ролята на довереника-журналист Дани Тейт, с когото Вилшез завързва странно приятелство, и Динклидж в ролята на Ерве, най-прочутото джудже в историята на киното и телевизията, във филма участват още Мирел Енос като дългогодишното гадже на звездата от малката раса, Дейвид Стратърн като дългогодишния агент на Вилшез и Анди Гарсия в ролята на Рикардо Монталбан, за когото вече знаехме. Освен тях в обкръжението на прочутото джудже ще видим още Хариет Уолтър, Уна Чаплин и др.

Сценарият на „My Dinner with Hervé” е дело на режисьора Джерваси и Шон Макаули, изпълнителни продуценти са Стивън Зейлиън, Ричард Мидълтън, Рос Кац, Джесика де Ротшилд, както и режисьорът Саша Джерваси, заедно със звездата на филма – Питър Динклидж.

Както и друг път сме казвали – фенове сме на всички превъплъщения на Динклидж, затова очакваме с нетърпение появата на този прелюбопитен поглед към 70-те години на ХХ век, което ще се случи на 20 октомври по НВО.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *