Време е за обзор на изминалите години – дори и по отношение на толкова (сравнително) ново устройство, каквото е iPhone. The Hollywood Reporter съобщават, че се готви сериал „The One Device: The Secret History of the iPhone“, като предложението идва от автора Брайън Мърчант, а поредицата вероятно ще бъде реализирана от Echo Lake Entertainment („Небраска“, „Away From Her“ и др.) Идеята е да се разкаже историята за създаването на iPhone, наречен от „таткото“ на Apple Стив Джобс „единственото устройство“ („the one device“).

Чрез интервюта с инженери, специалисти по разработване и усъвършенстване на устройства, изобретатели, които са работили по проекта, ще бъде създадена възможно най-пълна картина на работата по мобилното устройство. Ще се обърне внимание и на (тогава) новите идеи за тъч-скрийн, следене на движението и изкуствен интелект се превръщат в нещо естествено и всеобщо възприето само десетилетие след пускането на първия iPhone – на 29 юни 2007 година. Ето какво споделят шефовете на Echo Lake Дъг Манкоф и Анди Сполдинг във връзка с телевизионния проект:

Брайън е написал цялостната история за създаването на iPhone. Той е бил разработен от енергични мъже и жени, работили тайно, често застрашавайки собствените си семейства, приятелства, здраве и лична чест. А когато са приключили своята работа – създаденото от тях се оказва най-успешния продукт въобще. Историята на Брайън ни провокира да погледнем към собствения си iPhone по съвсем различен начин.“

Продуценти на „The One Device: The Secret History of the iPhone“ ще бъдат Джеймс Енгъл (О2) и Адам Рибак (О2), заедно със споменатите ръководители от Echo Lake – Манкоф и Сполдинг. За момента няма проявен интерес от страна на студио или телевизионна мрежа/стрийминг платформа, които биха застанали зад планираната поредица, но не се съмняваме, че скоро ще чуем и подобни новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *