Една интригуваща любовна история ще се сдобие с нова адаптация, която благодарение на НВО ще стигне до доста широк кръг зрители. Носителят на награди „Еми” Стивън Мофат („Sherlock”, „Doctor Who”) е получил предложение да адаптира романа на Одри Нифнегър „Жената на пътешественика във времето” („The Time Traveler’s Wife”) и ще се заеме с предизвикателната задача да разкаже любовната история на Клер и Хенри, доста усложнена от… пътуване във времето. Ето какво споделя Мофат:

„Прочетох романа на Нифнегър преди много години и се влюбих в него. Дори един от епизодите на „Doctor Who” на име „The Girl In The Fireplace” е директен отговор на „The Time Traveler’s Wife”. А когато в следващия роман на Одри един от героите гледаше точно този епизод осъзнах, че вероятно авторката също ме следи. И след толкова години да ми се предостави възможност да адаптирам романа й – това е наистина сбъдната мечта! Светът на „новата” телевизия, изпълнен със смелост и новаторство, вече е готов за дълбочината и богатството на този разказ. Това е една история за мечтаното „и заживели щастливо – сега и завинаги”, но не обезателно в този ред…”

Разказът на Нифнегър проследява един авантюрист-библиотекар на име Хенри ДеТамбле, който пътува неволно във времето, и любовта между него и Клер Абшайър – творец, чиито живот тече в нормалния времеви поток на реалността. Връзката им е толкова силна, че дори времето не може да я победи, а двамата се оказват омагьосанив един изключително романтичен капан…

Ето какво споделя програмният президент на НВО по повод проекта за бъдещата екранизация:

„Много се вълнуваме, че ще си партнираме със Стивън Мофат, Hartswood и WBTV по създаването на поредицата „The Time Traveler’s Wife”. Страстта на Стивън е явна във всеки проект, който е написал и ние сме сигурни, че любовта и уважението му към този очарователен и многопластов роман са от изключителна важност за реализирането на тази нова поредица на НВО”.

ерик бана и рейчъл макадамс
Ерик Бана и Рейчъл МакАдамс – „Жената на пътешественика във времето” (2009)

Жената на пътешественика във времето” е адаптирана за кино преди почти десет години, под режисурата на Робърт Швентке, с автор на сцеенария Брус Джоел Рубин, а главните роли тогава бяха поверени на Ерик Бана – в ролята на Хенри, който е влюбен в жена си, но не може да остане в един и същи времеви поток с нея заради генетично усложнение в организма му, предизвикващо неволни пътешествия във времето, и Рейчъл МакАдамс – в ролята на влюбената и разбираща Клер.

Новата поредица, която ще се подготвя за НВО, ще бъде написана от Стивън Мофат, като той ще бъде и неин изпълнителен продуцент, заедно със Сю Въртю и Брайън Минчин за Hartswood Films и в сътрудничество с Warner Bros. Television producing.

Очакваме подробности за кастинг и премиерна дата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *