CW обявиха, че техният избор за ролята на Batwoman в Arrowverse е австралийката Руби Роуз, започвайки от кросоувър епизода този декември. Вече знаехме, че Batwoman ще бъде ново попълнение в телевизионната вселена на DC, а точно преди премиерата на новия филм с участието на Руби Роуз Мега звяр”, беше взето решение, че е време и официално да се обяви нейната предстояща поява на малкия екран. Предполага се, че от следващия телевизионен сезон ще видим Batwoman и в собствен едноименен сериал като част от вселената на „Стрелата”, вече включваща „Стрелата”, „Светкавицата”, „Супергърл”, „Легендите на утрешния ден” и “Black Lightning”.

Batwoman е алтер-егото на Кейт Кейн, опитна в уличните битки жена, която страстен привърженик на социалното правосъдие и освен това е с открито хомосексуална ориентация, което я прави първия подобен персонаж в титулярна роля в супергеройски проект. В комиксовия канон Кейн е богата наследница, която се вдъхновява от мисията на Батман и решава тя също да вложи завидните си ресурси в борбата с престъпността. Това ще бъде и първото представяне на всеизвестния ни Готам в Arrowverse-a (едноименния сериал не е част от тази вселена).

batwoman

След като е натрупала опит като водеща на предавания по MTV Австралия, Руби Роуз изгря на световно ниво с участието си в огромния хит на Netflix “Orange is the New Black”, след което сме я виждали и в „Трите хикса: Отново в играта”, и в „Джон Уик 2”. Безспорно е, че тя има перфектни визуални данни за ролята – освен, че изглежда като badass-мацка, тя подкрепя множество благотворителни дейности със социална насоченост, най-вече за подпомагане на ЛГБТ младежи, а и самата тя се самоопределя като част от ЛГБТ общността. Този ход ще се окаже много добре премерен и фокусиран към „събиране на точки“ при борците за социална справедливост – със сигурност CW ще получат похвала от либералните среди за „смелия” си избор. Нас обаче ни вълнува не с кого спи тя, а дали може ли да играе? До момента не ни е убедила. От „Джон Уик 2” знаем, че може да държи оръжие и да гледа заплашително, но там може би с умисъл й бяха дали ням персонаж. Стискаме й палци да влезе с гръм и трясък и да докаже на скептиците, че сме грешали.

Прилагаме официалния logline за самостоятелния Batwoman сериал, който звучи като идеална следваща стъпка за тази вселена, но държим отново да споменем, че всъщност сериалът засега съществува само като замисъл, не е официално избран от телевизията – за момента Руби Роуз ще бъде Batwoman само в кросоувър събитието през декември:

„Въоръжена със страст за социално правосъдие и тенденция да се изказва прямо, Кейт Кейн се издига над улиците на Готам като Batwoman, открита лесбийка и трениран уличен боец, подготвена да угаси завръщащия се криминален елемент в пропадащия град. Но не бързайте да я наричате герой. В един град, отчаяно търсещ своя спасител, Кейт трябва да победи собствените си демони, преди да прегърне възможността да стане символа на надеждата за Готам. Базиран на героите на DC.”

Ветеранката от CW Керълайн Драйс, работила по „Мелроуз плейс”, „Дневниците на вампира” и „Смолвил” е наета за изпълнителен продуцент и основен сценарист на бъдещия сериал, като Грег Берланти, създателят на цялата вселена, също ще се включи в продуцентска роля, заедно със Сара Шектър и Джеф Джоунс.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ако не си достатъчно стабилен, за да издържиш онлайн троленето, не ставай публична личност.