карин кусама
Карин Кусама

Един от най-очакваните филми в програмата на филмовия фестивал в Торонто е криминалният трилър „Destroyer” на режисьорката Карин Кусама. След почти година подготовка, кастинг и снимки, Annapurna Pictures решават да пуснат първа официална снимка – и изборът им логично пада върху изпълнителката на главната роля, носителката на Оскар Никол Кидман. Далеч сме от мисълта, че ако се вгледате внимателно в снимката, няма да познаете чертите на Кидман, но трябва да признаем, че трансформацията й наистина е поразителна!

никол кидман

Сюжетът на „Destroyer” проследява едно опустошително екзистенциално пътешествие, предприето от детектива на полицията в Лос Анджелис Ерин Бел – като младо ченге, тя се включва под прикритие в банда, нейде в калифорнийската пустиня, но резултатите се оказват трагични. Когато години по-късно шефът на бандата се появява отново „на светло”, тя трябва да възвърне доверието на останалите членове на групата и да „изчисти” своята история с тях, за да се справи с демоните, разрушили нейното минало.

Макар подобен синопсис да звучи леко отвлечено и сюрреалистично, някак си не се съмняваме, че историята ще разтърси зрителите и ще прикове вниманието им. Не подозираме дори за момент, че Кидман ще бъде нещо различно от великолепна – това важи за всяка предложена й роля, независимо е в Big Little Lies на НВО, за участието си в което тя спечели „Еми”, или някоя високобюджетна продукция. Ето какво споделя режисьорката Кусама пред „Vanity Fair” за превъплъщението на Кидман:

От самото начало искахме тя да изглежда като истинска жена на средна възраст, миналото да е изписано на лицето й, да е обгорена от слънцето, да е недоспала, стресирана, гневът да изкривява чертите й… Решихме, че обир на банка е добро начало, защото те почти винаги се провалят. Има нещо като особена американска лудост – всеки си мисли, че точно той ще бъде късметлията, който ще отърве кожата и ще се измъкне с парите. Нашите герои в никакъв случай не са криминални спецове, а по-скоро фантазьори-мечтатели, привързани към идеята, че въпреки всичко могат да победят системата…”

В актьорския екип на „Destroyer” са още Брадли Уитфорд („Get Out”), Татяна Маслани („Orphan Black”), Себастиан Стан („Отмъстителите: Война без край”), Тоби Кебъл („Войната на планетата на маймуните”), Скут МакНейри („Halt and Catch Fire”), Бо Нап („The Nice Guys”) и др. Режисьор на филма е Карин Кусама, в чиято филмография присъстват „Jennifer’s Body”, „Поканата”, както и сегмент от хорър-антологията на 2017 „XX. Сценаристи на филма Мат Манфреди и Фил Ней, с които Кусама е работила по „The Invitation

След премиерата на филмовия фестивал в Торонто, „Destroyer” ще бъде очакван на кино в широко разпространение от 28 декември 2018 година.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *