Колкото повече наближава септември, толкова е по-естествено е да се нагнетява напрежението около групата на преклонна възраст, която ще покаже в детайли как се прави образцов обир. Става дума „King Of Thieves” – филм, посветен на прочутия случай с отмъкнатите 200 милиона лири (в ценни предмети) от подземните сейфове в района на Hatton Garden  – действието се развива през април 2015 (не толкова отдавна!), а самият инцидент е наречен „най-големия обир в официалната история на Англия”. Най-забавното в тази история – за целия екип на филма, както и (вярваме) за зрителите – е специфичната подробност, че крадците са били добре организирани, но на преклонна възраст. Именно на този факт разчитат режисьора Джеймс Марш и актьорите Майкъл Кейн, Майкъл Гамбън, Рей Уинстън, Пол Уайтхаус, Чарли Кокс и Джим Броудбенд, когато се захващат с идеята да пресъздадат прецизно калкулираните действия на дядовците-мошеници. Някои от колегите отвъд Океана вече са измислили „ъндърграунд”-име на „King Of Thieves” – „Oceans 88”, got this joke? Ето и пълният трейлър на филма:

Майсторите на промъкването са уцелили точното време – работи се най-спокойно и необезпокоявано през дългия уикенд на Великден. Всеки един от актьорите, ангажирани в тази „завера”, има особена харизма и супер силно излъчване, като особено ни радва фактът, че са поставили „начело” именно Майкъл Кейн. Какво гласи официалният синопсис на филма?

King Of Thieves” е филм по невероятната истинска история за впечатляващия диамантен обир в Лондон от 2015 година – един от най-големите в британската история, който се превърна в световна сензация след разкритието, че е бил извършен от „пенсионирали” се крадци. Продуциран от Working Title и режисиран от носителя на Оскар Джеймс Марш, „King Of Thieves” е забавен криминален трилър и включва невероятен актьорски екип от „най-добрите британци”, начело с носителите на Оскар Майкъл Кейн и Джим Броудбенд.

Сценарист на тази крими-история е Джо Пенал („Mindhunter”, „The Road”, „The Long Firm”) – за вдъхновение за сюжета е послужила една статия в списание от Марк Сийл. Не бива да забравяме също, че режисьорът Марш е отговорен за „Теория на всичко”, „Man on Wire”, „The Mercy”, което гарантира сериозно внимание върху детайлите и се надяваме качеството на крайния продукт да е достойно за оценяване в карати. Още една подробност само би допълнила картината – миналата година вече е излязъл филм по същата история, той се нарича „The Hatton Garden Job” и единственото по-привлекателно актьорско име (от зрителска гледна точка) е Матю Гуд. Може би затова почти нищо и никой не е чувал за него, докато в случая с „King Of Thieves” Working Title се надяват да направят… голям удар! Премиерата във Великобритания е предвидена за 14 септември 2018 – we’ll see what will happen!

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *