Дочакахме и новини за четвъртия сезон на „Фарго” – крайно време беше. Отдавна знаем, че се готви следваща история, но до момента нямаше никакви подробности относно период във времето или актьорски екип. Ето, че настана моментът, в който екипът на FX и сценаристът, режисьор, създател и шоурънър на поредицата Ноа Хоули обявяват вдъхновяващата идея, която го е провокирала да хвърли усилията си върху още десетина серии, посветени на невероятни престъпления нейде из неизбродимите американски щати. Но, преди да стигнем до съдържанието на сезона, има още една важна подробност – стана ясно, че носителят на „Еми” Крис Рок ще влезе в главната роля на подготвяния сезон. И така, докато преценявате дали това е добра или лоша новина (в зависимост от това кои филми сте гледали и дали мислите, че Рок ще се справи с отговорната задача), нека да споделим детайлите, свързани с историята:

Някъде около 1950 година приключват двете основни миграционни вълни в Америка – на южноевропейците (като италианците например), които в началото на ХХ век пристигат в Щатите и се установяват в северните градове, като Ню Йорк, Чикаго; и на афро-американците, които с хиляди напускат Юга и търсят късмета си в същите тези северни градове на САЩ. Именно тогава се наблюдава един сблъсък на аутсайдерите, като всички са се опитвали да реализират заветната „американска мечта”. В Канзас Сити, Мисури, две престъпни групировки – едната на италианци, другата на афроамериканци – са стигнали трудно до мирно съглашение. Заедно те контролират „алтернативната” икономика – експлоатация, подкупи и наркотици. И това също е част от историята на Америка. За да заздравят постигнатите уговорки, главите на двете семейства, които ръководят групировките, са разменили най-големите си синове.

Крис Рок ще влезе в ролята на патриарха на едната фамилия, който в името на просперитета на своите хора е предал най-големия си син на своя враг и в замяна ще трябва да отгледа неговото първородно момче като свое. Никак не е лесно да направиш подобна жертва, но резултатите от този мир и най-вече финансовото му изражение си струват. Но в един момент главата на италианската мафия в Канзас Сити влиза в болница за една рутинна операция, ала умира там. Тогава всичко се променя… Това е история за имиграцията и асимилацията, както и за всички онези неща, които правим за пари. И както винаги – в историята участват обикновени хора с добро възпитание, които в един момент са предизвикани (от съдбата?) и излизат извън кожата си. Това ви е познато от „Фарго”…

ноа хоули
Ноа Хоули

Знаем, че Ноа Хоули не би направил продължение, ако не вярва, че идеята му за следващ сезон е достатъчно добра, че да се мери с вече познатите – и обичани от зрители в цял свят истории. Междувременно ангажиментите му към „Legion” за FX, както и към „Pale Blue Dot” не са давали достатъчно възможност за доизпипване на подробностите, затова 2019 за момента ни се струва добра перспектива. Нека не забравяме, че това е сериал – може да отнеме и доста повече време, макар че FX биха сторили всичко по силите си, за да го пуснат възможно най-рано. Ясно е, че до момента „Фарго” върви като „зимна” поредица и най-вероятно ще трябва да се снима в този сезон, но това за момента е само хипотеза, при това непотвърдена. Крис Рок творди, че е голям фен на „Фарго” и няма търпение да започне работа с Ноа! А междувременно Хоули споделя:

„Мисля, че единствената причина, която ме предизвиква с продълженията и разказването на тази история, е усещането, че имам още и още неща, които искам да споделя за американската реалност и битие. През перспективата на една криминална поредица ние сме способни да разглеждаме неща, които са много специфични характеристики на тази страна”.

Струва ни се, че за момента и това е достатъчно – да знаем, че бъдещето и FX ни готвят още един сезон, пък когато решат, че са готови и се оформи цялостният екип – тогава да си снимат, ние не бързаме (чак толкова). „Фарго” е продуциран от MGM Television и FX Productions, като MGM са водещото студио и международен разпространител. Може да не се съмнявате, че и за в бъдеще ще отразяваме новините, свързани с новите епизоди на „Фарго”, със същото внимание, на което са се радвали и предишните сезони на поредицата.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *