бри ларсон

Носителката на „Оскар” за най-добра женска роля за 2016 Бри Ларсън е на финала на преговорите да се присъедини към екипа на проекта на Дестин Кретън – драмата “Just Mercy”. Към момента е известно, че главната роля в него е поверена на Майкъл Б. Джордан.

Филмът ще се режисира от Кретън, който съвместно с Андрю Ланъм е работил и върху написването на сценария. Това не е дебютният проект на Дестин Кретън и Бри Ларсън. Двамата се събират за първи път на снимачната площадка при заснемането на драмата „Short Term 12“, излязъл на екраните през 2013. Четири години по-късно излиза и биографичната драма „The Glass Castle”.

Just Mercy” е базиран на бестселъра на „Ню Йорк Таймс“ „Just Mercy: A Story of Justice and Redemption” и проследява историята на Брайън Стивънсън – основателят на Инициативата за равно правосъдие. Той е адвокат, посветен на защитата на най-уязвимите в Щатите и се е отдал на борбата за равно правосъдие в условия на нарушена правосъдна система. Филмът ще се фокусира основно върху първия случай на Стивънсън: Уолтър Макмилън (Джейми Фокс) – чернокож, осъден доживот за престъпление, което не е извършил.

Първоначално идеята за „Just Mercy” се разработва в Broad Green Pictures, но в следствие на незадоволителни бокс-офис резултати компанията преустановява дейността си по производство. Така преминава в Warner. Джордан ще продуцира заедно с Гил Нетър и Ашър Голдщайн.

Повече подробности около ролята на Ларсън са неизвестни към този момент. Очаква се снимките да започнат следващия месец в Атланта.

Припомняме, че Бри Ларсън изяви и режисьорски амбиции на Международния филмов фестивал в Торонто миналата година с филма „Unicorn Store”, където освен това пое и главната роля. През 2019 пък ще бъде и супергероинята Карол Данвърс в „Captain Marvel”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *