От време на време ни се случва да забавяме някои новини, но това е естествен процес в потока от (по-комерсиална) информация. Ето, че дойде ред и на един филм, чиято премиера предстои в програмата на Венецианския филмов фестивал и е посветен на истинска история от съвсем близкото минало на Италия.

Заглавието му е „On My Skin” („Sulla mia pelle”), негов режисьор е Алесио Кремонини („Border”), а разказът е за реалната съдба на Стефано Кучи. Случаят с арестуваният за притежание на наркотици Кучи, който умира при неизяснени обстоятелства в затвора, предизвика преди десетилетие сериозен обществен и журналистически отзвук.

В продължение на няколко години съдебната система в Италия не успява да открие реалната причина за смъртта на Стефано Кучи, арестуван без физическо посегателство, който се появява на другия ден в съда за показания в неадекватно псхическо състояние и с видими следи от саморазправа. Каква е истината за реалността в ареста, ще бъдат ли признати за виновни и наказани полицаите, които са били физически един наркоман, който при ареста си е тежал 43 килограма – вероятно това са част от въпросите, чиито отговори се стремят да открият и предадат на публиката режисьорът Кремонини, в съавторство по сценария с Лиза Нур Султан. Ето какво гласи официалният синопсис на филма:

Това е невероятната истинска история на един от най-противоречивите юридически случаи в Италия за последните десет години. Стефано Кучи е арестуван за (сравнително) незначително престъпление и по време на задържането му под стража той умира. В рамките на една седмица съдбата на едно семейство е променена завинаги…

Главната роля във филма е поверена на Алесандро Борги. Важен факт за „On My Skin” („Sulla mia pelle”) е ролята, която играят Netflix в работата по него – те подкрепят създаването му, той е една от официалните премиери на стрийминг платформата във Венеция и непосредствено след първата му среща с публиката там, филмът ще може да бъде видян навсякъде по света в мрежата на Netflix от 12 септември 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *