Кастинг новини, първи снимки и тийзър постер на „In The Tall Grass“ по Стивън Кинг и Джо Хил

от на 2018-08-13
 
tall grass

Нещо зло се мота из буедака…

За първи път писахме за любопитния „In The Tall Grass“ през пролетта на 2015 г., като тогава ви информирахме, че снимките се очаква да започнат през септември същата година. Е, не се случи точно така, но проектът, макар и със значително закъснение, все пак е в ход – американецът с италиански корен Винченцо Натали стартира режисурата в края на миналия месец и обяви началото на работата по екранизацията чрез своя акаунт в Twitter:

Припомняме, че „In The Tall Grass“ е адаптация по новела, написана от баща и син – вездесъщите хорър властелини Стивън Кинг и Джо Хил обединиха творческите си сили за втори път (след „Throttle“ от 2009 г.) и създадоха страшната история през 2012 г. Произведението до момента не е виждало бял свят на български език, но да се надяваме, че това няма дълго да остане така – дано филмът помогне за допълнителното му популяризиране по света, още повече, че в главната роля ще видим разпознаваемия Патрик Уилсън, както вече споменахме мимоходом тук (първоначално Джеймс Марсдън е бил избран, но се е оказал възпрепятстван заради натоварен график). Останалият актьорски състав включва Лайза Де Оливейра, Харисън Гилбъртсън и Рейчъл Уилсън. В рамките на тазгодишния кинофестивал в Кан самите Netflix обявиха, че се заемат с продуцирането, което по-скоро е добра новина, тъй като досегашните им опити с творчеството конкретно на Кинг се оказаха прилични.

Из онлайн ширините вече се спотайва и първи постер, който е сравнително сносен:

плакат

Засега „In The Tall Grass“ си стои без официална премиерна дата, но по груби изчисления го очакваме през втората половина на 2019 г., а надеждите ни за по-дързък ужас са подсилени от факта, че Натали е ангажирал параноидно-шантавия манга откачалник Шинтаро Каго за концептуален дизайнер на продукцията. Дано от всичко това в крайна сметка излезе нещо запомнящо се.

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2018-08-15 at 16:17

  Натали е правил божествения „Куб“ от 1997 г., който ми е много любим. Благодаря за интересната новина.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-08-15 at 16:32

  На мен навремето „Кубът“ ми беше що-годе харесал, но не знам дали ако си го припомня, ще ми допадне към днешна дата. „Splice“ пък ме разочарова. Все пак очаквам „In The Tall Grass“ и се надявам да е сносен.

  Отговор

 • 2018-08-15 at 17:25

  Аз го гледах като хлапе и за мен тогава беше гениален, не знам дори как съм ги убедил да ми заемат видеокасетата. Може би първо запознанство с по-гори и нон-мейнстрийм sci-fi/mystery.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-08-15 at 18:20

  Заслужено култов филм е, няма спор.

  Отговор

Коментирайте