Mulan_prikazka

Времето си върви, 2019 наближава и според първоначалните планове на Disney трябваше игралната версия на „Mulan“ с Лиу Ифей в главната роля вече да е в някаква фаза на готовност. Екипът доказва, че не се помайват и се работи по проекта, като представят на вниманието на публиката актрисата в образа на любимата на няколко поколения млада майсторка на бойни изкуства от китайската легенда – знаете, преоблича се като мъж и се записва в армията на императора, която се впуска в битки, защитавайки границите на Китай от северните нашественици. Сега, колко добра е във военното изкуство и как успява да се опази „недокосната“ от погледите на своите събратя по оръжие – това е друг въпрос.

Все още ни е любопитно какво решение ще предложи режисьорката Ники Каро за „адаптация“ към игралната приказна версия на любимия ни дракон Мушу, но май че искаме прекалено много информация наведнъж… Ето как изглежда младата дама в (не) пълно бойно снаряжение!

Лиу Ифей в ролята на Мулан Photo: Stephen Tilley © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.
Лиу Ифей в ролята на Мулан
Photo: Stephen Tilley © 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved.

Очевидно позата е рекламна, но малко повече щеше да ни зарадва визия в броня. Ясно ни е, че Disney трябва да продадат идеята за игрална версия на познатата анимация от преди (кога станаха?!) 20 години, пък и Мулан (май) се води една от прословутите принцеси на филмовата компания – затова предложението е да видим как изглежда сега като момиченце, а в някой следващ поглед (защо не и трейлър?) ще очакваме демонстрация на момчешкото й алтер-его и способностите във владеене на бойни изкуства.

Вече са ясни актьорите, които ще се присъединят към Лиу Ифей и приказната история – Дони Йен, Джейсън Скот Лий, Йосон Ан, Уткарш Амбудкар, Рон Юан, Тци Ма, Розалинд Чао, Ченг Пей-Пей, Нелсън Лий, Чум Ехелепола, както и прекрасната Гонг Ли (толкова отдавна не сме я виждали на екран!) и, разбира се – Джет Ли. Режисьор е Ники Каро („Whale Rider“, „McFarland USA“) по сценарий на Рик Джафа и Аманда Силвър („Jurassic World“, „In the Heart of the Sea“), със съдействието на Елизабет Мартин и Лорън Хейнек, като за вдъхновение служи китайската фолклорна поема „The Ballad of Mulan“ (която се изучава в училищата на Китай и до днес).

Снимките на филма продължават в Китай и Нова Зеландия и се очаква премиерата му в САЩ да бъде на 27 март 2020 – много по-реалистична дата, като се има предвид и сериозното време за постпродукция, което (обикновено) се гарантира на подобни мащабни проекти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments