Светът отново отправя очи към космоса, докато Илон Мъск се опитва да ни убеди, че е възможно човечеството да установи колония на Марс. Съвсем предвидимо киното и телевизията отразяват тези надежди и страхове, описвайки различните нюанси на една подобна експедиция. Припомняме ви, че съвсем скоро ще видим биографичния „The First Man“ на Деймиън Шазел с участието на Райън Гослинг, който ще хвърли повече светлина върху подготовката на мисията на Аполо 11. Макар поглед към  миналото, филмът не е романтично прехласване, а изглежда по-скоро изпълнен с напрежение и тревожност. Същото можем да кажем и за предстоящия телевизионен проект на Hulu „The First” от създателя на „Къща от картиБо Уилимон.

Както писахме и преди месец, когато ви представихме първия поглед към епизодите, в главната роля ще видим Шон Пен (който съвсем наскоро изяви желание да спре да се занимава с кино). Историята ще се разгърне в осем епизода и ще разкаже за хипотетична ситуация в близкото бъдеще, когато човечеството ще трябва да се изправи пред трудното решение да изпрати пет човека на твърде рискована мисия до Марс. Вчера дебютира доста по-пълен трейлър, който ви предлагаме да видите:

https://youtu.be/ngl2W_VLp1o

Макар че първият тийзър ни допадна, ако трябва да сме честни, тук вече откриваме някои фалшиви (и смеем ли да кажем) направо сантиментални тонове. Със сигурност от видяното се убедихме, че епизодите ще се фокусират върху подготовката и преживяванията на пилотите преди самата мисия, което, признаваме, може да бъде интересно, но имаме леки съмнения, че самите истории няма да са чак толкова интригуващи, колкото можеше да бъде самата експедиция до Марс. Няма да философстваме, има съвсем малко време до премиерата на сериала, а добрата новина е, че ще получим осемте епизода вкупом още на 14 септември, така че в случай, че ни харесат първите два, ще изгледаме всичко наведнъж.

Ситуиран в близкото бъдеще (2030 г.) „The First” изследва предизвикателствата на човечеството по време на първите му стъпки към Марс и обещава интимен поглед към устремените герои, които се опитват да достигнат непознатото, докато се справят с физически и психологически проблеми по пътя към постигане на непознатото.

Създател и шоурънър на „The First” е Бо Уилимон, с режисурата ще се заемат Агнешка Холанд, Дениз Ергювен, Даниъл Сакхайм,оператор ще бъде Адам Стоун (работил с любимия ни Джеф Никълс по „Midnight Special“ и „Take Shelter“), а в ролите ще видим Шон Пен, Наташа Макелоун, Лиса Гай Хамилтън, Хана Уеър, Кеико Агена, Рей Лукас, Джеймс Рансън, Ана Джейкъби-Херон, Брайн Лий Франклин и Одед Фер.

Премиерата е 14 септември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. да, шон пен не го искат земляните, защо някой предполага, че марсианците ще са по-благоразположени?

  2. Не просто дядо ти Шон го пращат за интервю с марсианците, той ше вземе да ги изпорти нещо. Snitch !