Нов трейлър на „Лешникотрошачката и четирите кралства“ на Disney

от на 2018-08-10
 

хелън мирен - лешникотрошачката

Отдавна не сме имали повод да споменаваме „Лешникотрошачката и четирите кралства“ („The Nutcracker and the Four Realms”) на Disney, но ето, че ни се предоставя възможност с новия трейлър, в който откриваме още детайли от приказния свят, вдъхновен от Е. Т. А. Хофман и допълнен с музиката на Чайковски. Тайнствени същества, легенди, изпипани до съвършенство костюми и приказни реалности, в които героите побеждават, а лошите страдат – всичко това е позната и задължителна материя, от която „Къщата на мишката“ конструира своите магийки, а резултатът е една от прочутите им игрални приказки.

Очакваме с най-голямо нетърпение да видим как се справя Хелън Мирън със злодейската си роля, а за Кийра Найтли под формата на фея, Морган Фрийман като тайнствен пазител-кръстник и младата Макензи Фой нещата са повече от ясни – те са изрисувани, нагласени, захаросани и вълшебни. И отново е възможно да се очаква известно разминаване в таргета на публиката – момиченцата, които биха харесали (преди няколко години) подобни приказки, сега ги привличат по-скоро тийнейджърски проблеми, а на по-малките тази история може и да им се стори доста страховита. Но така или иначе, всички ще бъдат заведени от родителите си, което означава (повече от) сигурен приход за Disney.

Както и преди сме споменавали, интересен и дързък ход е решението на продуцентите да поверят тази история на Ласе Халстрьом, един от любимите ни майстори на драматични сюжети през годините. Сега добавяме малко подробности около включването на Джо Джонстън – при наложилите се допълнителни снимки за довършване на работата по филма Халстрьом не е имал възможност да вмести този допълнителен ангажимент в графика си и тогава на помощ се е притекъл Джонстън. След края на този довършителен период, самият Халстрьом предлага кредитите да бъдат поделени между двамата. Това принципно не е практика, с изключение на режисьорски тандеми като братя Коен или братя Русо, но в случая гилдията е информирана едва ли не последна, след като Халстрьом и Джонстън вече са коментирали казуса с ръководството на Disney. Ето какво споделя шведския майстор:

За мен се оказа истинска благословия фактът, че Джо Джонстън имаше възможност да се намеси в работата, когато стана ясно, че аз няма как да отговарям за допълнителните снимачни дни. Джо е изключителен майстор на визуалните ефекти и съм изключително радостен, че работим заедно по този филм.

Джонстън отвръща подобаващо:

Гледах предварителен монтаж на „Лешникотрошачката и четирите кралства“ и видях нещо наистина уникално и свежо. Когато ми предложиха да режисирам елементи, които бяха останали за довършване, видях в това възможност да допълня прекрасната, неподозирано нова и дива реалност, създадена от Ласе. Зная, че и двамата ще се гордеем с крайния резултат.

И двамата режисьори имат сериозен опит зад гърба си, разбира се – в съвсем различни жанрове и тематики, и определено ще е интересно да видим до каква степен е сработила „симбиозата“ в творческия процес по този филм. За онези, които се затрудняват да си спомнят сюжета, добавяме отново синопсиса на „Лешникотрошачката и четирите кралства“:

Всичко, което Клара иска, е да открие единствения ключ – и с негова помощ да отвори кутията, която съдържа безценен дар от починалата й майка. Една златна нишка, която открива на коледното парти на своя кръстник, я повежда в търсене на заветния ключ и постепенно Клара се озовава в странен, тайнствен паралелен свят. Там тя среща един войник на име Филип, орда от мишки и властелините на три кралства – Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите. Клара и Филип трябва да си проправят път до четвъртото кралство, където царува тираничната Mother Ginger, защото именно там е скрит важния ключ, с който може да се възвърне хармонията в света…

В „Лешникотрошачката и четирите кралства” („The Nutcracker and the Four Realms”) ролите са разпределени между Макензи Фой (Клара), Морган Фрийман (кръстникът), Хелън Мирън (Mother Ginger), Кийра Найтли (Захарната фея), Джейдън Фоуора-Найт (Филип), Матю Макфейдън, Миранда Харт, Ели Бамбер, Джак Уайтхол и др. Сценарият е дело на Ашли Пауъл по приказката на Е. Т. А. Хофман. Премиерната дата на филма е 2 ноември 2018.

THE NUTCRACKER AND THE FOUR REALMS кийра найтли плакат плакат

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • емо
  2018-08-10 at 13:14

  Леле, колко е яко, че негър може да изиграе войник от XIX век, колко би било яко примерно Крис Хемсуърт да изиграе Мартин Лутър Кинг.

  Отговор

 • pavel717
  2018-08-11 at 13:07

  абе аз ли не съм проследил внимателно трейлъра
  или наистина няма кьорав китаец вътре??

  Отговор

 • 2018-08-15 at 16:56

  Е нямаше как да не се включа и аз след този коментар на *емо – „…Крис Хемсуърт да изиграе Мартин Лутър Кинг“
  Този филм ще е много интересен :)

  Отговор

Коментирайте