Комиксовият злодей Черната маска ще е основният антагонист в „Birds of Prey“

от на 2018-08-07
 

maxresdefault

Научаваме за интересно развитие в комиксовия свят на DC – колегите от The Wrap съобщиха, че дългогодишния противник на Батман Роман Сионис, по-известен със супер-злодейския си образ Black Mask, ще се включи като основния „лош“ герой в подготвяния от режисьорката Кати Йен и сценаристката Кристина ХодсънBirds of Prey. Както знаем, в основата на този… съблазнителен проект е комикс-серията, посветена на злите жени в DC, като основна роля в него се очаква да заеме образът на Харли Куин (в изпълнение на Марго Роби) и да включва още Oracle, Black Canary, Huntress, Hawkgirl, Power Girl, Отровната Айви, Vixen, Жената котка и Катана (just to name a few…).

За първи път Черната маска се появява в комиксите за Батман през лятото на 1985 г. Образът е създаден от Дъг Монч и Том Мандрейк и е натоварен с доста „черни“ дела – непрестанно пренебрегван от родителите си, „попил“ сериозно лицемерие от тях и принуден да дружи със семейството на Брус Уейн, както и със самия него, след като мама и татко му забраняват да се ожени за девойката, в която се влюбва, той изтрещява, подпалва семейното имение и безжалостно убива родителите си. За съжаление му липсват умения да управлява корпорацията на баща си, пуска неизпробвани дерматологично кремове за лице на пазара, обезобразява хиляди жени и сериозно проваля Janus Cosmetics. Уейн се намесва, унижава допълнително бившия си съученик и поема управлението на предприятието, след което бесният Роман отваря гробницата на родителите си и си прави абаносова маска от ковчежето, в което се съхранява праха на баща му. Следва поредица от зли деяния, затваряне в Акрамската лудница и последното нещо, което е известно за присъствието на Черната маска в Earth-One на познатата от комиксите DC вселена е, че той е на свобода…

Все още не откриваме информация как върви кастинга на героите/злодеи в „Birds of Prey“, но при положение, че се заформя сериозен дамски творчески колектив – и пред камерата, и зад кадър, започва да ни става леко притеснително за Черната маска – да не би да се чувства самотен защитник на мъжката сила в сред зловредните мацки?!

Има голяма вероятност в следващите няколко месеца да се изяснят всички кастинг-детайли, защото ако Warner Bros. искат да си спазят собствените срокове и да пуснат филма на екран през 2020 година, снимките трябва да стартират по план в началото на 2019. Ослушваме се за ъпдейти.

black-mask-batman-greatest-villains

коментари
 
Отговорете »

 
 • duracell2gb
  2018-08-07 at 17:04

  Black mask…. или Black skull 😀

  Отговор

 • Hristo
  2018-08-07 at 19:05

  Значи се очертава изцяло женски Самоубийствен отряд?
  От всички обявени DC проекти само Joker ми звучи по-интересно. В крайна сметка дали ще става дума за екип герои или шайка злодеи, няма значение. Винаги вършат геройски неща.

  Отговор

 • Kal-El
  2018-08-08 at 14:02

  Момент, Birds of Prey не са „злите жени на ДС“. Те са все героини. Gotham City Sirens е за лошите каки – Харли, Жената Котка и Отровната Айви.

  Отговор

Коментирайте