Жан-Клод Ван Дам в нова френска продукция на режисьора Жулиен Люклерк

 

Lucas_photo_03

Неоспорим факт е, че Жан-Клод Ван Дам отдавна е спрял да се появява в качествени и стойностни филми, въпреки че това е супер-абстрактно понятие, което зависи (до голяма степен) от чисто личностни предпочитания. Като вземем предвид комбинацията между напредващата възраст и очевидната непрестанна употреба, която е деформирала сериозно чертите на лицето му, може би липсата на (множество) роли, измежду които да избира, е донякъде обяснима. В период, когато колежката по бюро с носталгия си спомня за славното му минало, се готви премиерата на пореден филм с негово участие – „Lukas“ или „The Bouncer“ (за англоговорящите страни).

Lucas_photo_01

Жан-Клод влиза в ролята на главния герой – Лука, охранител в нощен клуб, който се озовава в затвора след спречкване с клиент, вследствие на което 8-годишната му дъщеря е поверена на социалните служби. За да излезе по някакъв начин от ситуацията, Лука трябва да съдейства на Интерпол, като се внедри в престъпна група фалшификатори и да се сближи с ръководителя ѝ. Животът му е нанасял достатъчно удари, но желанието му да осигури добро бъдеще на дъщеря си го тласка към следващите…, както може да видите от трейлъра.

За щастие липсата на много подробности се оказва плюс, понеже и без това често се случва при екшън филмите трейлърът да представи цялата история, а тя в случая е дело на Жереми Гез. Гез отдавна се пренасочи от писането на полицейски романи към създаването на сценарии и, както в случая – към продуцирането им. Режисурата се поема от Жулиен Люклерк (Какавидата, L’assaut, Braqueurs), номиниран за наградата „Сезар“ (в качеството си на продуцент). Предвид творчеството му, много е възможно „Lukas“ да е вдъхновен от реална личност, тъй като „L’assaut“ от 2010 представя атаката над полет 8969 на Air France от 1994 година, а следващият му проект ще бъде биографичен филм за живота на състезателя от Формула 1 – Ален Прост.

В екшън-аватюрата рамо до рамо с Жан-Клод се включват още акторите Кевин Янсенс, Сами Буажила, Свева Алвити Алис Версет. Премиерата на „Lukas“ в Европа е предвидена за 22 август 2018.

Lukas-poster-2-600x800

Lucas_poster