Showtime подготвят игрален сериал по прочутата игра „Halo”

от на 2018-07-01
 

master chief - halo

Като преровихме сериозно новините тук, най-близкото до информация, свързана с „Halo”-игрите и превръщането им в киноадаптация, беше идеята, че Спилбърг ще се ангажира с продуцирането на Xbox-сериал. И ето, че миналата седмица ни поднесе новина, която не може да се пренебрегне – Showtime обявиха, че са поръчали 10 игрални епизода, всеки с продължителност един час, които да проследят епичния конфликт от 26 век между човечеството и извънземната заплаха, известна като „Заветът”. Кайл Килън („Lone Star”, „Awake”) ще бъде изпълнителен продуцент, сценарист и шоурънър, а Рупърт Уайът („Rise of the Planet of the Apes”) ще режисира. Продуценти на дълго чаканата авантюра са Microsoft/343 Industries и „Amblin Television” на Стивън Спилбърг.

Традиционните обещания са за „дълбоко човешки истории, съчетани с екшън, приключения и образи от бъдещето, които не признават ограничения на въображението.” Но логиката провокира прагматичното мислене – Showtime може и да са загрижени за забавлението на своите зрители, но (вероятно) повече ги притеснява фактът, че „Homeland” върви към финал, а „Twin Peaks: The Return” остава до голяма степен в периферията на вниманието на аудиторията, която жадува за сериозно приключение – и може би е време за реализиране на фантастична поредица с по-сериозен (хронологически) потенциал, точно като „Halo”.

Ще припомним, че Showtime са имали желание да стартират „Halo”-сериал още през 2014, отново с изпълнителен продуцент Спилбърг, но нещата се „разсъхват”, защото има прекалено много неща, които се предлагат на потребителите в ерата на т.нар. #PeakTV (претъпкан с телевизионни програми момент в историята на индустриите за забавления). Междувременно Xbox са си създали игрална дигитална поредица, с участието на Майк Колтър и изпълнителен продуцент Ридли Скот. Още по-рано във времето се коментираше възможност за игрална адаптация за голям екран, с Питър Джаксън и Нийл Бломкамп – която се разпадна като идея, а двамата направиха своя прекрасен „District 9”.

Президентът на Showtime Дейвид Невинс описва проектът като най-амбициозният, с който се е захващал някога техният канал:

Halo” е най-амбициозната ни поредица до момента и искрено се надяваме публиката, която очаква от години подобна адаптация, да е възнаградена по достойнство. В историята на телевизията истинската, добре направена научна фантастика не се среща достатъчно често. Сценариите на Кайл Килън са вълнуващи и провокативни, Рупърт Уайът е прекрасен режисьор, способен да създава страхотни светове, и тяхната визия за „Halo” ще очарова феновете на играта и ще въвлече незапознатите с нея в свят, изпълнен със сложни персонажи и интригуващи взаимоотношения – една цяла нова вселена.”

Логично е всеки да си хвали собственото „отроче”, като на всички ни е пределно ясно, че мрежите, каталите и стрийминг-платформите в цял свят в момента търсят своя собствен/нов хит като „Игра на тронове”. Снимките на „Halo” няма да започнат преди началото на 2019 година и най-вероятно премиерата ще може да се планира за 2020. Да заръчаш директно 10 епизода, без пилот и проверка на залозите, си е сериозен ход, но явно Showtime разчитат безапелационно на ангажираните творци. Пък и след като HBO ще реализират поредица за „Watchmen” плюс „spinoff”-идеи за „Игра на тронове”, а Amazon си купиха правата за поредица по „Властелинът на пръстените” за 250 милиона долара, явно играта загрубява и се налагат наистина изключителни мерки, ако искаш да останеш като конкурентноспособен тв-канал на големия пазар.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте