Има едно възклицание, което подхожда най-много на тази новина – Алелуя! Време беше да видим какво се случва с „Добри поличби” (не сме чували новини от три месеца) и добре, че все пак има сборища като Comic Con – непосредствено след панела-презентация пред феновете, екипът на Amazon пуснаха онлайн фичърет с кадри, от които става ясно колко усилено се работи по поредицата.

Във видеото виждаме в действие в Кроули (Дейвид Тенант) и Азирафел (Майкъл Шийн), които са толкова уникално шантави, колкото очаквахме, както и откъслечни фрази от интервюта и няколко снимачни детайла. Потропваме нетърпеливо в очакване на първи трейлър, но засега, трябва да се задоволим с този мейкинг…

Все пак режисьорът Дъглас Маккинън („Knightfall”, „Doctor Who”) и шоурънърът (и един от авторите на романа) Нийл Геймън не можеше да се разминат само с това и един шарен постер (който може да видите по-долу), оповестяващ наближаването на Апокалипсиса. Творческият екип, реализиращ поредицата, и Amazon Studios обявиха, че носителката на „Оскар” Франсис Макдорманд също се присъединява към „заверата” и ще осигури Гласа на Господ в конфигурацията на добрите сили на светлината. Демек – ще се чуе като шефа на Архангел Гавраил, в ролята на когото отдавна ни е известно, че влиза Джон Хам.

Ето какво гласи официалният синопсис:

Краят на света наближава. А това означава, че един претенциозен Ангел и един доста разпуснат Демон, на които прекалено много им харесва живота на Земята, трябва да обединят усилията си, за да спрат Армагедон. Обаче са изгубили Антихриста – 11-годишно момче, което и хабер си няма, че задачата му е да приключи съществуването на този свят. В търсене на хлапака, Ангелът и Демонът се въвличат в приключения и се опитват да спасят света, преди да е станало прекалено късно…

Добре ни е известно, че в основата на поредицата е публикуваната през 1990 година и превърнала се в класика едноименна творба на Тери Пратчет и Нийл Геймън за „правите и акуратни предсказания на Агнес Нътър”.

плакат

Ролите в „Добри поличби” („Good Omens”) са разпределени между Майкъл Шийн, Дейвид Тенант, Миранда Ричардсън, Джон Хам, Ник Оферман, Майкъл МакКийн, Нина Сосаня, Джак Уайтхол, Джоузи Лорънс, Адрия Архона, Анна Максуел Мартин, Мирей Инос, Лурдес Фаберас, Юсуф Гейтуд, Нед Денехи, Дерек Джакоби, Стив Пембертън, Марк Гатис, Франсис Макдорманд и други.

Премиерата на 10-те епизода, в рамките на които ще се спасява света, е (чак) през 2019 по Amazon Prime и BBC Two.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *