Aniventure Comic Con 2018 ще предлага и гейминг забавления

от на 2018-07-08
 

Предстоящото тазгодишно издание на амбициозния Aniventure Comic Con става още една идея по-привлекателен с анонсирането на информацията, че освен изключително интересните международни гости, сред които Крисчън Найрн и Джема Уелън от „Игра на тронове“ и Анджела Сарафян  от „Западен свят“, фенската конвенция ще предложи и специални събития за любителите на електронните игри и електронните спортове.

Повече подробности ще откриете в официалното прессъобщение:

Aniventure Comic Con тази година ще се проведе в уикенда на 15 и 16 септември в Inter Expo Center София, като се очаква да бъде посетено от над 25 000 души.

Освен косплейъри, актьори и художници от България и света, събитието ще предложи много турнири и забавления за феновете на електронните игри и електронните спортове. Всеки посетител ще може да се включи в някой от десетките турнири по най-популярните игри у нас или просто да поиграе свободно в различните зони. Гостите ще имат възможност и да гледат битките на най-добрите отбори и играчи по CS: GO, League of Legends или FIFA18.

За първи път в събитието у нас се включва и телеком – А1 ще направи дебют в гейминг индустрията, като участва със собствена зона. На площ от 300 квадратни метра, феновете на игрите ще имат възможност да се състезават за награди от А1, играейки на две от най-популярните заглавия у нас – Fortnite (PC и конзоли) и Clash Royale (mobile). От телекома са поканили за специален гост и водещ на зоната Slavi (The Clashers).

В различните зони на специалната гейминг зала ще има и още турнири с награди, а част от потвърдените са 1v1 турнири  по CS: GO, League of Legends, FIFA18 и Hearthstone. Основен технологичен партньор на тази зона ще  бъдат OMEN by HP и Desktop.bg, които ще осигурят възможно най-мощните гейминг конфигурации и периферия.

Повече информация за отделните зони ще бъде публикувана допълнително на www.comiccon.bg

Промо билетите за двата дни на фестивала са на цена 30 лева и могат да бъдат закупени в OMV, билетен център НДК и в мрежата на Eventim.bg до 15.07.2018, а деца до 7 години ще влизат безплатно с придружител, притежаващ билет.

В продажба са пуснати и специални билети с 50% намаление за деца на възраст между 8 и 12 години включително.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2018-07-08 at 13:41

  Такова събитие си заслужава да се посети

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-07-09 at 20:20

  Готино е, че подобно събитие става все по-голямо у нас. Дано обаче фокусът се измести от панаирджийския косплей върху самата попкултура, от която е вдъхновен.

  Отговор

Коментирайте