„Altered Carbon“ подновен за втори сезон. Антъни Маки заменя Джоел Кинаман

от на 2018-07-28
 
антъни маки

Антъни Маки

Романът „Altered Carbon“ на Ричард Морган (публикуван у нас под изключително глупавото и осакатяващо поантата заглавие „Суперкомандос“) не е от най-великите neo-noir фантастики, които сме чели, но има една-две любопитни идеи и най-малкото е приятно развлекателен. За съжаление, не можем да кажем същото за сериализираната версия на Netflix, която изглеждаше повече от обещаващо, но в крайна сметка, не се получи задоволително.

Едно от нещата, които според нас никак не се получиха и наклониха везните в полза на разочарованието, беше кастингът като цяло и най-вече този на главния (анти)герой Такеши Ковач, в чиято роля влезе Джоел Кинеман – актьор, който има едно-две попадения във филмографията си, но категорично слагаме в категорията „има кариера, само защото е хубав“. По тази причина си пожелахме, ако Netflix някога дадат зелена светлина на втори сезон на „Altered Carbon“, да следват стила на книгите на Морган и да изберат нов „ръкав“ за Ковач. Припомняме, че действието се развива в бъдещето, когато човечеството е открило технология за пренасяне на съзнанието от едно тяло („ръкав“) в друго.

Е, явно молбите ни са били чути (по-скоро здравият разум е надделял и са решили да не бягат от концепцията, а да не говорим, че щеше да доведе до… така да се каже, сюжетни усложнения) и Deadline съобщават, че новият актьор, който ще се превъплъти в бившия емисар на ООН, е Антъни Маки. Избор, който ни вдъхновява почти толкова, колкото и този на Кинаман, но на този етап няма да съдим – предпочитаме първо да го видим в действие.

altered-carbon-20180728

Преди да писнете, че ви налагат поредния черен актьор (при това заменил бял мъж, с когото дори и Хитлер би се гордял) не забравяйте, че в света, описан от Ричард Морган, смяната на тела с различни полове и раси не е нещо необичайно, а в случая по-тъмният цвят на кожата има отношение към сюжета на втората книга „Сразени ангели“ („Broken Angels“), която вероятно ще е в основата на новия сезон на сериала. Ето какво гласи официалният синопсис на българското издание на романа:

Буквално напъхан в стандартно армейско бойно тяло, Такеши Ковач служи като наемен войник в безмилостна, подкрепяна от Протектората война за потушаване на революцията на Санкция IV. Включен е в тайна група, чиято цел е важна археологическа находка, оставена от извънземна цивилизация. Цената е невиждано откритие, битката за което е най-опасната игра на света.

Не се разбира много, но не ви и трябва. Имайте предвид, че този път не става дума за noir-мистерия, а за класическа военна фантастика с малко извънземна технология за вкус. Лично за нас „Сразени ангели“ е най-слабата от трите книги за Ковач, но бихме хвърлили поглед на един-два епизода на новия сезон на „Altered Carbon“, за да видим дали ще има някакво подобрение.

Все още няма информация кога ще започнат снимките, нито кога ще бъде премиерата, но ние ще се ослушваме и ще се включваме с любопитни новини, ако има такива.

7181.max

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2018-07-29 at 00:00

  Първият сезон ми допадна. Ще се гледа

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-07-29 at 17:09

  Антъни Маки е потресаващ никаквец.

  Отговор

 • AzUrAL
  2018-07-29 at 19:51

  Господи, а аз си мислех, че няма как да стане по зле!

  Отговор

 • Irationalism
  2019-09-16 at 19:59

  Не съм чел книгите, но Кинеман ми допада – не е супер невероятен в ролята, но е адекватен и харизматичен. Она Антъни Маки – бих предпочел да гледам Ром от филипофци. Абсолютно незапомнящ се персонаж.

  Отговор

Коментирайте