Фенове сме на маниакалната кукла убиец Чъки, която отдавна е една от иконите в хорър жанра, и се стараем да следим развитието на франчайза още от началото на осемгодишното ни съществуване, но след дебюта на последния (седми) филм от серията – изненадващо приятния „Cult of Chucky”, малко поизостанахме и не сме отбелязвали по-интересните моменти, свързани с него. Сега обаче имаме ново любопитно раздвижване и използваме възможността да наваксаме.

Първо, в началото на годината стана ясно, че сегашната линия на историята, започнала преди 30 години с филма „Детска игра“ („Child’s Play“) и вселяването на душата на серийния убиец Чарлс Лий Рей в куклата Чъки, ще продължи под формата на сериал, основите за който, по думите на създателя на франчайза (сценарист на всички филми до момента и режисьор на последните три) Дон Мансини, съвсем умишлено са били положени в края на „Cult of Chucky”. Той също така потвърди, че продуцент ще бъде ветеранът в поредицата Дейвид Кършнър, култовият Брад Дуриф за пореден път ще даде гласа си на Чъки и най-важното, тонът на сериала ще бъде „dark and disturbing“:

Възнамеряваме да използваме „Детска игра“ в заглавието… Искаме категорично да дадем знак, че ще бъде мрачно – по-мрачно, откогато и да било. Ще е много зловещо.

Прекрасно. Дон Мансини вече успя да извади поредицата от комедийната сфера, към която принадлежат „Булката на Чъки” и „The Seed of Chucky”, и се радваме, че продължава да работи в тази посока. Преди години в телевизията едва ли можеше да се случи наистина мрачен сериал, но в днешно време знаем какви неща се правят. Стискаме палци проектът да се осъществи успешно.

child's play
„Детска игра“ („Child’s Play“)

И тук идва втората част от новината, която е, че MGM разработват римейк на оригиналния филм „Детска игра“, който ще е независим от сериала и познатата ни история. Източник на Collider разкрива, че начело на филма, чиито снимки се очаква да започнат през септември във Ванкувър, ще бъдат продуцентите на „ТоДейвид Каценбърг и Сет Греъм-Смит, на режисьорския стол ще седне Ларс Клевбърг („Polaroid”), а сценарият е дело на Тайлър Бъртън Смит („Kung Fury“, „Quantum Break“).

За сюжета не се знае почти нищо, като непотвърдената информация е, че става дума за съвременна история, в която са замесени група деца (в стила на „Stranger Things“) и високотехнологична кукла (способна да върши неща, немислими за оригиналната версия на куклата Good Guy), която влиза в живота им. Не е ясно нито дали новата кукла ще се казва Чъки, нито дали отново ще имаме сериен убиец, който ще се всели в нея, по подобие на Чарлс Лий Рей от първия филм.

Лично на нас ни намирисва на онзи тип модерни римейки, които нямат нищо общо с оригинала, а само ще се ползва името, поради неговата популярност. От това, което четем, си мислим, че няма да има пренасяне на души на убийци, а ще става дума за някакъв тип smart i-doll, чието име ще е някаква абревиатура C.H.U.C.K.Y., на която и се поврежда изкуственият интелект и решава да утрепа децата. Сама по себе си не е лоша идея, която спокойно може да бъде реализирана с друго заглавие, а не „Детска игра“. Всички знаем обаче, че това няма да се случи.

Жалко, защото франчайзът тъкмо беше тръгнал нагоре под ръководството на Дон Мансини. Дано този римейк не му попречи да си осъществи сериала. Ще следим развитието и на двата проекта и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. И сериалът и филма могат да сполучат. Навремето имаше и още един филм с кукла, от който ме беше страх,, Скъпата Доли“. Бих гледал и на него римейк

    1. Коя част те най- кефи от тези , които си гледал

  2. Нещо като оф-топик, но не баш: на световното по футбол избухна един мексиканец – „Чъки“ Лозано, с прякор заради героя от филма – който според коментатора на БНТ бил „популярна кукла от американско детско филмче“ 😀 та, странни разбирания що е то „детско филмче“ 😀