Сънданс и Трайбека отминаха, ала отзвукът от филмите, представени там, все още не е достигнал пълния си „периметър”. Дойде ред на The Orchard да се похвалят с оригинален трейлър и разпространението на носителя на Next Innovator Award от Сънданс – „We the Animals”.

Разказът на режисьора Джеремая Загар вече получи впечатляващи оценкиот критиката и овациите на публиката в не един от градовете на своята фестивална обиколка. Очаквано е история за чаровни младежи, които порастват в трудни и оскъдни за семейството им времена, да очарова сантиментално и романтично настроените зрители, а когато на екрана се наблюдават прекрасни изпълнения от страна на малчугани с абсолютно естествен потенциал – позитивните впечатления са гарантирани.

Филмът обещава изненади. Режисьорът му е известен с документалните си творби – и нероятно опитът, който има зад камерата в преследване на факти, ще си проличи и в стила му при пресъздаване на фикция. Суровата естественост преобладава, а във фокуса на фабулата остават тримата братя и опита им да останат максимално дълго момчетата с (относително) безгрижното детство. Ролите в „We the Animals” са разпределени между Ивън Росадо, Исая Кристиан, Джошиа Габриел, Шийла Ванд и Раул Кастильо. Сценаристи на историята са Дан Китросер и самият режисьор, а ето какво гласи и официалният синопсис:

Ние, тримата. Ние, братята. Ние кралете – оставаме неразделни. Три момчета препускат през детството, съпроводени от бурната любов на младите им родители, която събира и разделя семейството отново и отново. Докато Мани и Джоуел растат, все повече заприличват на техния обичен и непредсказуем татко, а мама се опитва да предпази своето най-малко момче – Джона, в убежището, познато като дом. По-чувствителен и любознателен от братята си, Джона все повече потъва в свой специален, измислен свят…

В основата на сценария на „We the Animals” е награждавания роман на Джъстин Торес, а екипът на филма разчита на многопластови актьорски изпълнения, включително тримата талантливи и много млади дебютанти. Джеремая Загар добавя и страхотни анимирани епизоди, благодарение на които оживява специалния вътрешен свят на Джона. Като разчита на опита си в документалното кино („In a Dream”, „Captivated: The Trials of Pamela Smart”), той създава един всепоглъщащ портрет на семейство от работническата класа, в който братството е от първостепенно значение…

плакат

We the Animals” ще стартира разпространението си на голям екран в Щатите на 17 август (точно времето за фестивални предложения…). Дано да си намери зрители!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Носталгичната нотка от детството е напипана чудесно (поне на ниво трейлър) заедно със охра/есенната визия, но определено не ми влиза успешно в чувствата. Разбира се във филмът това може да е различно.