Netflix открай време си партнира с индийски продуцентски компании, а в последно време се ориентира и към производство на оригинални индийски сериали – нещо очаквано, предвид отварянето на компанията към световния пазар. Вече се запознахме с първия им опит в тази посока – криминалният трилър „Sacred Games”, а сега е ред да хвърлим око и на втория им (първи хорър) сериал „Ghoul”, продуциран съвместно с небезизвестните Blumhouse, Ivanhoe Pictures и Phantom Films на Анураг Кашиап.

Ghoul” разказва за затворник, който пристига в отдалечен център за военни разпити и преобръща плановете на управата, като разкрива най-срамните им и мрачни тайни. Една от разпитващите в центъра е интелигентната и отдадена на службата си Нида Рахим, която предава дори собствения си баща в името на страната си. Както се казва в официалния синопсис, „можеш да се бориш с демоните от този свят, но можеш ли с тези, които не са?“.

Режисьор и сценарист на трите епизода от първи сезон е Патрик Греъм („Phir Se“), а в главните роли са Рахика Апте („Parched“, „Padman”) и Манав Каул („Tumhari Sulu”). Вижте първия трейлър.

Не сме впечатлени кой знае колко от трейлъра (откриваме доста клишета), но определено сме любопитни да видим „Ghoul”, най-вече защото става въпрос за индийска продукция. Това може да придаде на позната история нов, свеж ъгъл – както като интересна митология (Индия е рай в това отношение), така и като естетика. Пък и първият сезон на сериала е само три епизода, така че…

плакат

Още веднъж, режисьор и сценарист на „Ghoul” е Патрик Греъм („Phir Se“), а в ролите са Рахика Апте („Parched“, „Padman”) и Манав Каул („Tumhari Sulu”), Махеш Балраж, Ратнабали Бхатачарджи и др.

Премиерата е на 24 август по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *