e8dfff4676a47048d6f0c4ef899593dd-1519031270
Тимъти Шаламе сменя „прасковената диета“ с мелиндж?

След като изгря с „Призови ме с твоето име“ и се превърна в любимец на публика и критика, към свежият повей на вятъра в киното – или казано с други думи Тимъти Шаламе, съвсем заслужено заваляха покани за роли в сериозни продукции, оглавявани от добри режисьори. Предстои да го гледаме в „Beautiful Boy“ на Феликс ван Грьонинген и „A Rainy Day in New York“ на Уди Алън.

Сега пък разбираме, че Шаламе води преговори за главната роля във филм, за който спокойно можем да кажем, че може да обезсмърти нечие име. Името на благородника Пол Атреидски бързо трябва да ви ориентира, че става дума за предстоящата адаптация на романа на Франк Хърбърт „Дюн“. Както знаем, режисурата поема Дени Вилньов, когото обожаваме след отличните „Сикарио“, „Първи контакт“, „Prisoners“ и „Enemy“, и който има добър опит с друго иконично научно-фантастично заглавие – „Блейд Рънър 2049“.

Нямаме и грам съмнение, че тандем като Дени Вилньов и Тимъти Шаламе ще бъде успешен, тъй и като и двамата са сред най-прогресиращите имена в киното. Шаламе ще поеме щафетата от Кайл Маклоклън, който през 1984 г. последен (на голям екран) влезе в кожата на Пол Атреидес под режисурата на Дейвид Линч. Неотдавна Вилньов сподели, че неговият „Dune“ ще следва по-стриктно романите, отколкото версията на Линч:

Дейвид Линч направи адаптация през 80-те, която има някои много силни качества. Искам да кажа, че Дейвид Линч е един от най-добрите живи режисьори и имам огромно уважение към него. Когато видях адаптацията му, бях впечатлен, но не беше това, за което аз мечтаех, така че сега аз ще се опитам да направя адаптацията на моите мечти. И няма да има никаква връзка с филма на Дейвид Линч. Връщам се към книгите и към образите, които ме връхлитаха, когато ги прочетох.

Много сме за това му изказване и си пожелаваме крайният резултат да е нещо, за което ние дори не сме си и мечтали.

Untitled

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Това дете може да е добър актьор, но изпитвам доста големи резерви. Прекалено млад и детски изглежда. Не ми се струва подходящ за тая роля…

    1. Знам много добре колко годишен е Пол Атреидски…………
      Просто казвам, че този не ми прилича на Пол…….
      Е, надявам се да ме опровергае….

  2. И на мен не ми изглежда добър избор за ролята на Пол. За ролята на синът на Пол е ок. Но предполагам че филмът ще обхване първата книга така че няма да е Лито.
    А колкото до това че този път ще следват по- стриктно книгите се моля да не е точно така. Не знам какво има предвид Вилньов под по- стриктно но се надявам да наблегнат зрелището и червеите (колкото по- големи толкова по- добре) и да оставят философските разсъждения на страна. Нека има и малко философия ей така за цвят но да не прекаляват. Защото с днешните зрители които са свикнали с шаренийките на Марвел, джедаи, динозаври и т.н. преминат ли границата на нормалното този филм отива на кино. 🙂