В началото на август, с „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ („Christopher Robin“) на Disney, едни от най-любимите образи на децата от цял свят – Мечо Пух, Прасчо, Йори (или Ийори, ако предпочитате), Тигър и останалите от компанията герои, създадени от писателя А. А. Милн и художника Ъ. Х. Шепърд, за първи път ще „оживеят“ в игрален филм. Той обаче няма да разказва нито едно от познатите ни (от книгите и анимациите) приключения, а ще разкаже съвсем нова история, дело на режисьора Марк Форстър и сценаристите Алекс Рос Пери и Алисън Шрьодер, в която Кристофър Робин (Юън Макгрегър) вече е пораснал и отдавна е забравил за съществуването на верните си другари.

Първата реклама на „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ беше изненадващо мрачничка и предвид фокуса върху „порасналия Кристофър Робин с житейските си проблеми“, доста хора се зачудиха за кого точно е предназначен този филм. Впоследствие обаче, трейлърите станаха по-ведри, забавни и с по-ясна детска насоченост и всичко като че ли си дойде на мястото. А преди няколко дни Disney разпространиха още една реклама, която допълнително наклони везните в тази посока. Вижте я, заедно с един поглед зад кулисите.

Все още не сме напълно убедени, че „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ ще работи, но поне вече ни е малко по-ясно какво да очакваме. Смятаме, че с Марк Форстър начело и Юън Макгрегър в главната роля може да се получи наистина трогателен филм в най-добрите традиции на Disney. И като че ли предпочитаме подобни нови истории, отколкото буквални игрални интерпретации на анимационните им класики, с каквито ни заливат напоследък.

В добавка ви представяме малко по-подробен синопсис на филма и поредица постери.

В „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ Кристофър Робин (Юън Макгрегър) е мъж със семейство и дете. Преследван от душевните травми от участието му във Втората световна война, той за пореден път е изправен пред избор – да прекара уикенда в компанията на съпругата си (Хейли Атуел) и малката си дъщеря (Бронте Кармайкъл) или да се съобрази с работните задължения, натресени от работодателя му (Марк Гатис). В този пореден тежък момент, Кристофър намира помощ от неочаквано завърналите се в живота му стари приятели от Голямата гора…

christopher_robin_ver4_xlg christopher_robin_ver6_xlg christopher_robin_ver7_xlg christopher_robin_ver8_xlg christopher_robin_ver9_xlg christopher_robin_ver10_xlg christopher_robin_ver5_xlg christopher_robin_ver11_xlg

Режисьор на „Историята на Кристофър Робин и Мечо Пух“ („Christopher Robin“) е Марк Форстър („Балът на чудовището“, „Пътят към Невърленд“, „Не може да бъде!“, „Ловецът на хвърчила“), а сценарият е дело на Алекс Рос Пери и Алисън Шрьодер, по образи създадени от А. А. Милн и Ъ. Х. Шепърд. В ролите са Юън Макгрегър, Хейли Атуел, Бронте Кармайкъл и Марк Гатис, а като гласове ще чуем Джим Къмингс (Мечо Пух и Тигър), Брад Гарет (Ийори), Ник Мохамед (Прасчо), Тоби Джоунс (Бухал), Софи Оконедо (Кенга) и Питър Капалди (Зайо).

Премиерата е 3 август.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *