Ако да киното и пътуванията са сред любимите ви неща, то от 2 до 12 август заповядайте на едно своеобразно околосветско кино пътешествие. Тогава в салоните на Културен център G8 и Евро Синема за поредна година ще се проведе „Кино за пътешественици”,

В програмата тази година са включени четири ексклузивни прожекции. „На път през Сахара“ представя екстремното приключение на двама британци, което стартира в Мароко, преминава през Западна Сахара и Мавритания и приключва в Сенегал. „Изгубената камера: Непал“ отразява ежедневието и традициите на хората от планинската държава. „С тук-тук из Етиопия“ следва група италианци решили да опознаят едни от най-интересните племена населяващи африканския континент. „Сама в Иран“ показва пътешествието на една шведка, която решава да се изправи срещу предразсъдъците, които повечето европейци имат към Иран и да покаже колко топло е посрещната от местните.

програма

Всеки един от четирите филма ще бъде прожектиран еднократно и ще бъде съпътстван с любопитна презентация като Петя Кокудева ще сподели за своите преживявания в пустинята Сахара, Теодора Василева ще разкаже за своите срещи с племената в Етиопия, а нашите приятели Здравко Григоров и Ангел Хаджийски ще поговорят за пътуванията си из Иран и Непал.

Кино за пътешественици” ще покаже 19 заглавия, заснети из различни краища на света. Зрителите ще пътешестват както из любими дестинации като Неапол, Истанбул, Мумбай и Маракеш, така и из труднодостъпни места като джунглата на Амазонка, населените с редки животни африкански резервати и смразяващите върхове на най-високите планини на всеки един от континентите.

Билетите вече са в продажба.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *