Отдавна вече знаем, че Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтъм ще се завърнат към ролите си от франчайза „Бързи и яростни“ – специален агент Люк Хобс и Декард Шоу, и последно писахме за подготвяния „spin-off“, когато стана ясно, че режисьор ще е Дейвид Лийч („Дедпул 2“). Няма отново да обсъждаме защо и как се случва този филм, който продължаваме да наричаме „Hobbs and Shaw“, въпреки че не сме съвсем сигурни, че това ще е официалното заглавие. Вместо това да се съсредоточим върху най-новото развитие около проекта, което е изненадващо приятно – Идрис Елба се присъединява към екшън звездите, при това в ролята на злодей.

Фенове сме на Идрис Елба и смятаме, че злодейските роли му се получават доста добре. Също така сме съгласни с долното изказване на Скалата, че „Hobbs and Shaw“ има нужда от як злодей и Елба спокойно може да се окаже абсолютно идеален избор, даже прекалено добър за този филм. На този етап не знаем нищо повече за ролята му, нито пък за сюжета на „Hobbs and Shaw“, но честно казано, не очакваме нещо величествено като сценарий.

Съвсем наскоро към екипа на „Hobbs and Shaw“ се присъедини и Ванеса Кърби, която е позната на зрителите най-вече от сериала „The Crown“, но предстои да я видим в „Мисията невъзможна: Разпад“. Кърби ще играе сестрата на героя на Джейсън Стейтъм, която по случайност е и агент на MI-5. Семейство Шоу се очертава доста любопитно (Люк Еванс и Хелън Мирън също са част от него, въпреки че не се очаква да имат появи във филма) и предполагаме, че и този път историята ще набляга на семейните отношения, които създателите на „Бързи и яростни“ поредицата винаги са провъзгласявали за сърцето на филмите им. Разбира се, досега ставаше дума за семейството на Доминик Торето, но това ще трябва да се промени с приближаването на десетия, планиран като последен (засега) от основната линия филм.

Както споменахме, режисьор на „Hobbs and Shaw“ е Дейвид Лийч, а сценарист е Крис Морган (шест от осемте „Бързи и яростни“ филма и предстоящия „Fast & Furious 9“). Засега известните имена в актьорския екип са Дуейн Джонсън, Джейсън Стейтъм, Идрис Елба и Ванеса Кърби.

Премиерата на филма е планирана за 26 юли 2019.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments