Като фенове на филмите за супергерои в момента състоянието на DC филмовата вселена ни вкарва в дълбоко отчаяние, защото очевидно не им е ясно какво правят и не им се получава с това, което опитват. За всеки нов филм обаче стискаме палци и си казваме „Този път ще станат нещата“. Наясно сме, че това може би е наивно и ще ни е по-лесно, ако станем циници и спрем да се разочароваме, но може би малко по мазохистки, хайде за пореден път: Може би този път с „Shazam!“ ще стане!

В тази посока насочва мислите ни цветният и приветлив първи (официален) кадър от филма, достигащ до нас благодарение на  Entertainment Weekly. Той показва Шазам (Закъри Леви), супергеройското алтер-его на Били Батсън (Ашър Ейнджъл) и най-добрия му приятел Фреди Фрийман (Джак Дилън Грейзър от „То”), с когото се сприятеляват в сиропиталището си.

shazam

Стискаме палци, че с „Shazam!“ DCEU-то ще се откъсне малко от пословичната си мрачност и самосериозност и ще прихване малко чувство за хумор и жизнерадостно отношение. Все пак Шазам е в същината си забавен герой, чиято идея е да покаже какво ще стане, ако едно тринайсетгодишно момче бъде избрано от хилядолетен магьосник да има суперсили.

Говорейки за хилядолетния магьосник, стана ясно, че той ще бъде изигран от Джимон Хонсу. Той е стар познайник на комиксовите адаптации на големия екран – имаше основната роля на Миднайт в „Константин” с Киану Рийвс, а освен това играе Корат в „Пазители на Галактиката”, ще се завърне в същата роля и в предстоящия „Captain Marvel”. Това го прави един от малкото актьори, които имат роли и в двете големи комиксови филмови вселени до момента.

Възлагаме надежди на събрания талант в този проект – от Леви, който е самопризнат нърд, през Марк Стронг в ролята на злодея д-р Тадеус Сивана, до режисьора Дейвид Ф. Сандбърг (Annabelle: Creation“, „Lights Out“), че ще доставят приятно и забавно попълнение в поредицата на DC и ще ни дадат още поводи за оптимизъм. Важно е да кажем, че засега този лек тон е само подозрение, първият трейлър на филма се очаква да бъде показан на предстоящия съвсем скоро San Diego Comic Con.

Shazam!” ще излезе на 5 април 2019 и ще бъде втората част от неофициалната втора фаза на DC вселената, след „Aquaman“ (в кината на 28 декември тази година).

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *