Често тук сме използвали абревиатурите MCU (Marvel Cinematic Universe) и DCEU (DC Extended Universe), за да сложим под един похлупак всички заглавия от конкурентните филмови вселени на комиксовите гиганти Marvel и DC. Само че втората така и никога не е била официално заглавие, обединяващо филмите от „Man of Steel“ до „Justice League”. Проблемът е, че всички опити и хаотични удари във въздуха, които DC направиха през изминалите пет години така и не успяха да създадат смислени връзки и кохерентен свят, на който да повярваме. Затова и не беше изненада името на… цялото това нещо, което беше обявено преди часове на протичащия в момента Comic-Con в Сан Диего.

Оттук нататък е много вероятно филмите на DC да бъдат част от така наречените Worlds of DC. Колко подобаващо и освобождаващо от отговорност е „смелото“ решение да измиеш ръцете си с оправданието, че филмите ти хем ще имат връзка помежду си, хем няма да е съвсем така. Спираме с хейта, защото нас действително ни интересуват качествата на самите филми, а не толкова връзките между тях и колкото и да сме скептични, се надяваме DC в крайна сметка да успеят да ни изненадат с нещо качествено. Такъв се очертава да бъде филмът за Жокера с участието на Хоакин Финикс например, но засега не смеем дори да се надяваме.

Редно е да отбележим, че новината не е баш 100% официална, тъй като от Warner Bros. все още не са потвърдили, но разполагаме със снимки от Comic-Con, където се вижда следния банер:

Припомняме ви, че вчера от студиото споделиха трейлърите на „Shazam!” и „Aquaman“ и кадри от предстоящия „Wonder Woman 1984“, които са били само за посетителите на панела. Отделно от тези проекти студиото планира два самостоятелни филма за Жокера – този с Джаред Лето и споменатия по-горе с Хоакин Финикс, както и евентуално екранизация по „Lobo“ с режисьор Майкъл Бей, така че името Worlds of DC ни звучи повече от подходящо. Ще следим (къде с интерес, къде не чак толкова) развитието на грандиозните планове, които Warner Bros. имат за тази филмова мултивселена? и ще ви информираме скоропостижно за нови решения или изненадващи избори. Засега ни се струва, че амбицията се движи обратно пропорционално на качеството, но да видим какво държи бъдещето и дали късметът няма да се обърне в полза на губещите.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Незнам за името,но ако DC продължават да бълват със същата сила такива бози от типа на W.W.
    и JLA най-малкия проблем ще им е името.
    MARVEL много бързо си разбраха и коригираха грешката след 1-я Тор.
    Това са филми по комикси.Екшън,супер-сили и тн.от начало до край.Място за драми,сълзи и сополи тук няма.
    Как можаха DC да си прецакат част от НАЙ-култувоте герои с посл.филм просто незнам.
    Бездарен сценарий.
    Flash-някакъв плашлив транс-джендър.
    W.W.В един момент се пази от 9мм.куршуми ,но пък разбива бетонни стени като багер.Режисьорчето,а хайде малко седни и излез на едно мнение със себе си относно героя.
    Бонус към това плачевно лоши ефекти и накрая главния отрицателен герой-СКУКА !!!
    Филм пълен до горе с потенциал и всичко прецакано до дупка.
    DC определено започнаха доста добре със Супермен и Батман с/у Супермен,но след това го удариха през нивата.

    1. ениуей, кур за тия мейд-ъп новини, кур за киното по комикси, и кур за антуража им от глупави джъркчета. точка.

    2. Това не е жена, това е трол… „Ениуей“, все няма топките да застане зад собственото си име. Окаяно, окаяно.

    3. хм. не смятам да коментирам подобни изказвания.