Питър Динклидж и Ел Фанинг са последните хора на Земята в тийзъра на „I Think We’re Alone Now”

 

Откакто Ел Фанинг навърши пълнолетие, авторът на тази новина не се свени да заявява публично симпатиите си към чаровната блондинка. Освен талантлива актриса тя се проявява и като смел и мъдър човек с изборите си на роли в рискови и независими, жанрови филми. Точно такъв е „I Think We’re Alone Now”, в който Фанинг влиза в ролята на нахална девойка предлагаща приятелството си на протагониста изигран от Питър Динклидж.

Нашумелият бъбривец от „Игра на тронове” с удоволствие влиза в амплоато на рядко говорещ и ни води през постапокалиптичния свят на опустялото му по неясни причини градче. Дел (Динклидж) обаче грее от щастие, защото уединението му най-накрая придобива всеобхватно отражение и той официално е единственият мъж на Земята. Тук някъде спокойствието му бива нарушено от появата на енергичната Грейс (Фанинг), която е твърдо решена да стане част в живота на Дел. Темата на филма е дали човек може да бъде щастлив без социални интеракции, а интимността струяща от тийзъра потвърждава думите на Динклидж, че „това е най-необикновеният сценарий за постапокалиптичен филм”, който е чел.

Преди да продължим нататък, потопете се в света на „I Think We’re Alone Now”.

Филмът печели специалната награда на журито за постижение в киноизкуството на тазгодишния фестивал Сънданс и веднага разбираме защо, след като сме хипнотизирани от изненадващо любопитната музика и прецизния ритъм на follow shot-а в тийзъра. Режисьор и оператор на филма е Рийд Морано, която се стреми да избяга от конвенциите в жанра и изгражда вселената на филма през гледната точка на главния персонаж, а липсата на яснота около мистериозното изчезване на всички останали поставя акцента върху психологията на Дел и мъчното му общуване с екстровертното момиче. Концепцията да следи Динклидж отблизо изисква пословични усилия от страна на екипа, като се има предвид, че минималното фокусно разстояние на използваните анаморфни обективи е 1,143 метра.

Рийд Морано е носителка на „Еми“ за режисурата на сериала „The Handmaid’s Tale”, а също и първата жена печелила наградата от 22 години насам. Преди да добави оркестрирането на актьорите към задълженията си с дебютния „Meadowland”, Морано е част от екипа заснел „The Place Beyond the Pines”, главен оператор на „The Inevitable Defeat of Mister & Pete”, „Frozen River”, „The Magic of Belle Isle” и др., както и на една дузина награждавани документални филми.

Приятните изненади продължават с присъствието на Пол Джамати и Шарлот Гейнсбур в каста. В допълнение на главната си роля, Динклидж е и сред продуцентите. Сред останалите са Фред Бергер, Браян Кавано-Джоунс, Фернандо Лурейро, Роберто Васкончельос и авторът на сценария – Майк Маковски.

Momentum Pictures разпространяват „I Think We’re Alone Now”, чиято премиера в САЩ е на 21-ви септември.

Ел Фанинг, Рийд Морано, Питър Динклидж, Майк Маковски

Ел Фанинг, Рийд Морано, Питър Динклидж, Майк Маковски

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте