Трейлър на „Colette” на Уош Уестморланд с Кийра Найтли и Доминик Уест

от на 2018-07-17
 

Във време на непрестанни конфликти, сериозна глобализация и тотална промяна в мисленето и възприемането на света като арена, на която всички играчи заслужават равни права и еднакъв старт, не е учудващо, че попадаме на новата творба на Уош УестморландColette“. Режисьорът, когото помним с работата му по „Still Alice” – филмът, спечелил „Оскар”, „Златен глобус“ и БАФТА за прекрасната Джулиан Мур, сега предлага на публиката отместване във времето, като разказва една история в епоха, не много отдалечена от днешния ден, но пък толкова различна.

Уестморланд е решил да повери главната роля на Кийра Найтли, което не винаги е добро решение, но пък кой знае – може този път да се е справила със задачата си, поне трейлърът подсказва старание и особено внимание към епохата. Историята е за търсене на свобода, за отстояване на правото на жената да бъде нещо повече от сянка на мъжете до нея – все теми, които не губят актуалност, независимо от контекста.

Не сме привърженици на идеята трейлърът да разказва всичко – обзалагаме се, че можем да си представим в детайли какво ще ни предложи сюжетът на филма. Но всяка творба в нейната цялост въздейства по различен начин и с удоволствие бихме се потопили в атмосферата на миналото. Ето какво гласи официалният синопсис:

След сватбата ѝ с успешен парижки писател, познат като „Уили” (Доминик Уест), Сидони Габриел Колет (Кийра Найтли) напуска дома си във френската провинция и попада в интелектуалния и артистичен, бляскав Париж. Скоро съпругът ѝ убеждава Колет да пише за него. Тя започва полу-автобиографичен роман – за умното и дръзко селско момиче на име Клодин, който след публикуването му под „авторството” на Уили, се превръща в абсолютен бестселър и културна сензация. Всички говорят за Колет и Уили, а единственото, за което съпругът може да мисли, е как да създадат продължения на толкова успешния роман, посветен на Клодин. Колет започва борба за своите авторски права и постепенно отхвърля различни предразсъдъци за разпределението на ролите на половете в схемата на общоприетото в обществото. Колет се оказва част от революционизирането на литературата, модата и личното себеизразяване – и в сексуален аспект…

плакат

Сценаристи на „Colette” са Уош Уестморланд, Ричард Глaцър (с когото Уестморланд режисира „Still Alice”) и Ребека Ленкиевич. В ролите, освен Кийра Найтли и Доминик Уест, са още Денис Гоф, Фиона Шоу, Робърт Пю и Елеанор Томлинсън.

След премиерата му в програмата на Сънданс през януари, Bleeker Street са предвидили разпространението на филма да започне от 21 септември 2018.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Наум Преславски
  2018-07-17 at 12:20

  Кийра Найтли има доста добри роли – Любов на ръба 2009; Игра на кодове 2014; ГОРДОСТ И ПРЕДРАСЪДАЦИ 2005; ИЗКУПЛЕНИЕ 2007; ХЕРЦОГИНЯТЯ 2008; Никога не ме оставяй 2010; Елизабет Суон и начина по който я развива в хода на ТРИЛОГИЯТА;
  Сигурен съм, че Кийра има значително повече добри роли, отколкото ти ревюта…

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-07-17 at 15:44

  Кур за Найтли.

  Отговор

 • Наум Преславски
  2018-07-19 at 20:38

  И от тях има много, спокойно!

  Отговор

Коментирайте