Предполагаме вече сте чули шокиращата новина, че от Amazon похарчиха един милиард само, за да разполагат с правата за вселената на „Властелинът на пръстените“ и възнамеряват да направят сериал, който да бъде предистория на трилогията на Питър Джаксън. Слуховете до момента са, че той ще се завърти покрай живота и приключенията на Арагорн, познат по това време като Бързоход. Не бяхме писали скоро за причудливия проект, който продължава да ни изпълва със съмнения, но вчера научихме любопитна подробност, който бързаме да споделим с вас.

По време на прес тура на Television Critics Association, главата на Amazon Дженифир Солк обяви хората, които ще се наемат с нелеката задача да напишат историята, която ще ни върне в любимата ни Средна земя на Дж. Р. Р. Толкин. Това очевидно ще бъдат новобранците Джей Ди Пейн и Патрик МакКей, чиито единствени проекти включват предстоящите заглавия „Стар Трек 4“, „Godzilla vs. Kong”, като в последния са само част от огромен колектив сценаристи.

Ето какво споделиха двамата:

„Богатият свят, който Толкин създаде е пълен с великолепие, емоция, мъдрост и сложност. Нямаме търпение да сме партньори на Amazon и да му вдъхнем живот отново. Чувстваме се като  Фродо, който се отправя на приключение от Графството, с огромна тежест на раменете ни – това е началото на приключение, която ще бележи животите ни.“

Всичко хубаво, но ние никак не сме ентусиазирани толкова епохална задача да се поверява в ръцете на тепърва започващи сценаристи. Не знаем как Пейн и МакКей ще съумеят да разкрият сърцето и сложните пластове от света на Толкин, при положение, че все още не са се доказали като умели разказвачи. Надяваме се поне да са достатъчно мотивирани и от Amazon да използват разумно ентусиазма им.

Не ни се иска да сме скептични към този проект, но от Amazon никак не ни улесняват с тези си творчески избори. Разбира се, нищо не е ясно, докато не видим някакви кадри от предстоящия сериал, но засега си запазваме правото на умерена апатичност, пък дано се изненадаме приятно.Припомняме ви, че Питър Джаксън няма да има нищо общо с този проект, въпреки първоначалните слухове. Все още не е ясно кога ще бъде премиерата на първия сезон, но със сигурност ще ви държим в течение за най-малките подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. „Припомняме ви, че Питър Джаксън няма да има нищо общо с този проект.“

    Хвала на бога! Стискаме палци за R-рейтинг.

  2. Не мога да се съглася с по-горните коментари-та нима Питър Джаксън не създаде нещо невероятно и не ни въведе в Толкиновата Средна земя и не преживяхме приключенията на Билбо и Фродо ? Едва ли току-що прохождащи сценаристи биха сътворили това,което той направи?Нима рейтинга е всичко? Явно коментиращите по-горе не са фенове на творбите на Толкин! Новината за сериал ме изпълва с дълбоко съмнение,че ще е качествен!

  3. Може би хората са го намразили покрай Хобитът. Който почна ок, продължи надолу и накрая се провлачи и проточи в масирана измъчена полюция. Щото трябваше да го делне на „5“ вместо 2 стегнати 3 часови филмета. Това най-малко.

    Edit:
    Аз не го мразя btw :).

    1. Просто Хобитът е един детски роман, чиято адаптация просто няма как да е на нивото на Властелина.

  4. Пешо Джаксъна си повярва че е вся и всьо за вселената на Толкин и прецака жестоко и без това безмисления и досаден Хобит, от това на къде повече. Всичките му останали филми са повече от посредствени. Очаквайте новата му простотия да се сгромоляса подобаващо.

    П.с Ако не наподобят начина на заснемане и бруталията на Троновете, Амазонките не ги чака добро.

  5. Какъв ви R? Това не е „Игра на Тронове“. Могат със сигурност да вземат уроци по устройване на света и общ тон оттам, но да го направят „бруталия“ е меко казано безмислено. Оригиналната трилогия е PG ама хич не бе детска работа. Имаше си баш мрачни идеи и тем подобни. Ако нацелят това, браво им. За тези, които мислят че R си е даденост трябва да се сетят за купчината на starz и други там сериали дето се изсипаха след Троновете, които се скъсаха да се напълнят с рязане на вратове, чукане, псуване и т. н. без да е необходимо, защото си мислят че това е причината, поради която Играта стана успех. Пак казвам, това в Средната Земя е просто ненужно. В Уестерос работи – там е пълно с интриги, предателства, морални сиви зони… неща, които в Средната Земя са пренебрегнати за „черно-бял“ конфликт. Четете книгите, гледайте оригиналната трилогия отново и ми кажете, че не си имат перфектен тон, който работи така както е.

  6. Дали ще ти отрежат краката и ръцете във Вестерос или Средната земя, ефектът трябва да е един и същ. Стига полит-корекщина, отмина времето на идеалите, целувките и героизма.