Съвсем в духа на новото (телевизионно) време и съобразено с търсенето от страна на публиката, австрийската телевизия ще направи поредица, посветена на Зигмунд Фройд. И най-естественият ход – с цел запазване на авторитет и влияние в бранша – е Netflix да поемат ангажимента да бъдат международен разпространител на сериала. Variety поднася тази информация, като се допълва, че авторите са си позволили интересни „свободи” по адрес на образа на прочутия психоаналитик – добавили са свръхестествени елементи и детайли, типични за полицейска драма.

Freud” ще разкаже за Зигмунд Фройд, който работи заедно с медиум и опитен полицай-ветеран, за да проследят и хванат един сериен убиец. Режисьор на епизодите е Марвин Крен, режисирал немската драма „4 Blocks”. Той е и сценарист заедно със Стефан Брюнер и Бенджамин Хеслер.

При положение, че вече имаме сериали, посветени на Шерлок Холмс, с доста добра популярност и умело написани сценарии за (почти) всеки криминален случай, който може да се сетим, е съвсем логично да се зададе въпросът – кому е нужна поредица за Фройд в ролята на детектив?! Но идеята за този проект вече съществува, затова ни остава само надеждата той да не се окаже откровено нелеп (а има основателни съмнения за това).

Похвално е желанието на Netflix да дадат възможност за по-широко разпространение на европейски (и не само) творци, за среща на публиката от цял свят със съдържание, което е дело на автори от различни държави. Пример за сериозен успех е „Dark”, чиито втори сезон е в подготовка и е очакван от нетърпеливи фенове… буквално навсякъде, където Netflix „владее” в тв-пространството.

Няма информация кога да се очаква премиерната дата на „Freud”, но работата по австрийската продукцията трябва да започне наесен. С надеждата да направят сполучлив кастинг (особено на главните действащи лица), оставяме темата, която, дори да забравим да продължим, никой няма да забележи…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *