Първият трейлър на „Стъкления” на М. Найт Шамалан надминава очакванията

 

Untitled-1а

Голямото чакане приключи. Малко след 02:00 часа българско време днес, за да ознаменуват представянето на филма на Comic-Con, Universal Pictures дебютираха пълния официален трейлър на „Стъкления” („Glass”) – отлежалото 18 години продължение на „Неуязвимият” и „На парчета“ на М. Найт Шамалан.

Оставаме думите настрана. Запознайте се с господин Стъкления!

Какви са вашите мнения можете да споделите в коментарната секция под новината. Лично ние сме щастливи, че след подценявания първи филм от трилогията „Неуязвимият” (и последвалите заглавия, далеч от качествата и успеха на „Шесто чувство”), М. Найт Шамалан успя да се върне в блокбастър секцията на киноиндустрията и то с нискобюджетната продукция „На парчета“.

Единственото, което намираме за минус в трейлъра, е реакцията на Брус Уилис към Патриша, която изглежда леко като карикатура на самия Уилис като актьор и участието му в „Неуязвимият”. Почти сме сигурни обаче, че когато видим целия филм, нещата ще са доста по-стабилни. Сара Полсън е доста добро попадение в каста, а Джеймс Макавой изглежда е във форма, дори по-добра от тази в „На парчета“, като неговия евентуален романс с Кейси Куук (Аня Тейлър-Джой) поставя съдбата на героя в съвсем друга плоскост. Самюъл Л. Джаксън пък и на преклонна възраст притежава умението да експлоатира незнанието на публиката чрез своя лукав поглед.

В операторското майсторство няма изненади. М. Найт Шамалан залага на стандартно визуално повествование, без свръхестествено кадриране или силно стеснена дълбочина в кадъра. Да не забравяме все пак, че Шамалан е от режисьорите-сценаристи, които впечатляват предимно със сюжет (когато му се получи). Кадърът от висок ъгъл, в които Дън огъва метал, би стоял глупаво в друг филм, но тук засилва значимостта на деянието.

glass-bruce-willis

glass-samuel-l-jackson2

glass-james-mcavoy-the-beast

Дейвид Дън едва ли ще е изцяло добър, Илайджа Прайс може и да не издържи да е винаги зъл, а Кевин Уендъл Кръмб ще бъде разкъсван от различните отношения, които личностите му градят с останалите персонажи. Цялостното усещане от трейлъра е за достоен наследник на предишните два филма.

Comic-Con постер, дело на Алекс Рос

Comic-Con постер, дело на Алекс Рос

37574200_10155918665313318_2051826999671914496_n

Премиерата на „Стъкления” („Glass”) е 18 януари 2019 г., а дотогава, ако не сте гледали „Неуязвимият” и „На парчета“, крайно време е да го сторите. Приятно гледане.

коментари
 
Отговорете »

 
 • TTT
  2018-07-21 at 09:53

  Добър старт на уикенда, доста яко. Иначе, от трейлъра става ясно, че човекът предпочита Господин Стъкления 😀 може би презиме – Господинов 😀

  Отговор

 • Yes_Im_Taco
  2018-07-21 at 11:05

  Брус Уилис отдавна не сме го гледали в някой качествен филм освен в рекламата на оная тъпа напитка като накрая завършва с егати погледа… а трейлара изглежда hell yeah

  Отговор

 • ghost hardware
  2018-07-21 at 11:45

  Динко Стъкления

  Отговор

 • Dredd
  2018-07-21 at 12:36

  EPIC!! Текста към към новината обаче е пълен trash🗑!

  Отговор

 • Mr. Spass
  2018-07-22 at 12:26

  Ехааа! Трейлъра е жесток, а Джеймс Макавой е просто брилянтен! Чакаме с нетърпение.

  Отговор

 • .
  2018-07-22 at 16:07

  Хм, от една страна ми е мъчничко, че комиксовите филми вече се правят по-един калъп общо взето, и не им се отделя сериозен поглед/разглобяване като на някои от по-старите им събратя (от преди 2005 да речем). Tова тук има някаква си своя изградена митология/вселена и герои, може да се получи интересно. Но на Шамбалан му нямам вера, въпреки че е хитра лисичка и правилно напипва какво би се кльопало. Като че да е изчерпан, и просто се старае да остане релевантен (ау, това звучи като нещо ужасно :D).
  Split обаче така и не се реших да гледам, помня че на Узи му хареса, но трябва да се вземе в предвид участието на любимата му мацка :P.

  Отговор

 • Yanka
  2018-07-22 at 16:27

  кур за марвел

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-07-22 at 17:19

  Точка, препоръчвам съвсем чистосъвестно „Split“, доста е сносен… и далеч не само заради любимата ми мацка. :) Имай предвид, че бях в лагера на мразещите Шамалан допреди него и след клетия „Жената от водата“. Иначе трейлърът на „Стъкления“ изглежда доста найс, като изключим един-два момента.

  PS Yanka, тоя филм няма нищо общо с Marvel (точно затова ще става за повече от едно гледане).

  Отговор

  • .
   2018-07-22 at 23:18

   То, то както само това не съм му гледал (и първите филми, преди Шесто Чувство), може да се излъжа :P. Просто го бях отписал, но с ход като този – да вмъкне Unbreakable и да върже нещата в един свят – успява да привлече вниманието ми :(.

   Уф, Жената имаше една сцена в началото с една метла ли беше сопа ли беше… Всеки уважаващ себе си режисьор – от класа като неговата (поне предишна), трябва да си направи автоматично сепуку, при създаването и заснемането на такова кинематографично недоразумение (просто няма идея как е сътворил тази чутовна дрисня :D). Иначе и този му филм си има някаква митология, която той си е развил – и толкова си е повярвал, че чак сам си се хвали и си развява егото наляво и надясно вътре 😀 (до колкото помня). Все пак определено бих го намандахерцал – или поне бих дал бонус точки – пред множество от комиксовите шитни, дето получаваме днешно време. Може да е противоречив (не сюжетно и буквално), но поне има авторова доза на кило.


  • UZUMAKI
   2018-07-22 at 23:45

   Съвсем правилно помниш „Жената“ – там егото се излива от всички възможни отверстия като хранително натравяне.


  • .
   2018-07-23 at 01:13

   Хах :). Btw излъгъл съм, и The Visit не съм му гледал (сега си спомних даже тук като го отразявахте). Поради някаква причина го обърках с онова асансьорно фликче, но той там не режисира.


  • UZUMAKI
   2018-07-23 at 08:41

   Ox, “The Visit” cъщо беше леш.


 • d4
  2018-07-23 at 12:51

  ще го гледам, но отдавна не е същото. дори Split е бледа сянка на някогашния майстор.

  Отговор

 • Pixelander
  2018-07-25 at 16:36

  „Да не забравяме все пак, че Шамалан е от режисьорите-сценаристи, които впечатляват предимно със сюжет (когато му се получи).“

  Ъммм………….Unbreakable е един от най-неортодоксално заснетите продукции, излезли някога от холивудско студио – псевдовоайорската камера от пролога, надничаща през седалките; болезнено дългите, лишени от диалог кадри; убитите тонове и ноарското осветление; дори онова безумно завъртане когато майката на Глас му връчва комикса…. Прекрасен пример за режисьорски решения що се отнася до стилизация и комиксово нюансиране години преди Снайдер да си разиграе коня с 150+ млн бюджети. А и няма много хора отвъд Атлантика които могат да си позволят да вербуват личности като Р. Дийкинс и К. Дойл да им реализират нощните полюции така изящно.

  Отговор

  • 2018-08-02 at 23:18

   И? Доста хора могат да „заснемат“ шедьовър с Дийкинс. М. Найт е най-силен в писането и точно това му позволи да си заснеме „Split“ за 9 мил. А човекът на Дойл се нарича Wong Kar-Wai. Препоръчвам „Chungking Express“, „In the Mood for Love“ и „2046″.


Коментирайте