Самюъл Л. Джаксън като Мистър Глас в „Неуязвимият“ (2000)
Самюъл Л. Джаксън като Мистър Глас в „Неуязвимият“ (2000)

След като видяхме първия тийзър плакат и докато спокойно чакаме следващата събота и пълния официален трейлър на „Glass“, вниманието ни привлякоха първите кадри от снимачната площадка на филма, както и новите медийни изяви на Джеймс Макавой (Кевин Уендъл Кръмб) и режисьора М. Найт Шамалан.

От снимките, които можете да видите по-долу, разбираме, че Илайджа Прайс (Самюъл Л. Джаксън) продължава да е влюбен в пурпурния си шлифер, а Макавой се е потрудил здраво във фитнеса, осигурявайки отчетливо видимите вени на Звяра. Доктор Стейпъл или новото попълнение в актьорския състав Сара Полсън изглежда силно разтревожена от душевните мъки на своите пациенти, а Кейси Куук (Аня Тейлър-Джой) пък е хваната в интимен момент с Кевин, за който Макавой подсказва, че ще „извади на светло нови, невиждани досега личности от себе си”.

Glass-Samuel-L-Jackson Glass-Bruce-Willis-James-McAvoy-Samuel-L-Jackson Glass-Sarah-Paulson Glass-Anya-Taylor-Joy-James-McAvoy Glass-Bruce-Willis-M-Night-Shyamalan

Планът на М. Найт Шамалан да приобщи последвалите филми към киновселената на „Неуязвимият“ е бил начертан още преди години, но както става ясно от думите на Джеймс Макавой, режисьорът не е бил напълно сигурен, че неговата мечта ще стане реалност.

Говорихме си и той каза „Ако този филм има успех, ще снимаме още един“. Тогава възкликнах „Наистина ли? Ще направим продължение на „На парчета“? И той отговори „Да, ще викнем също Дейвид и така нататък“. Озадачих се и промълвих „Дейвид? Чакай малко…“ И тогава всичко ми се проясни, осъзнах, че това е част от някакъв доста по-мащабен негов план.

Освен дълго чаканото завръщане на Брус Уилис в „Glass“ ще видим порасналия Спенсър Трийт Кларк, който изигра сина на Дейвид Дън преди 18 години, както и майката на Илайджа Прайс, чиято роля е поверена на Шарлийн Уудард. Според Шамалан те ще имат ключово вмешателство в сюжета.

Дейвид Дън с порасналия си син и любопитно лого върху ризата си.
Дейвид Дън с порасналия си син и любопитно лого върху ризата си.

На въпросите дали можем да очакваме още филми от същата поредица М. Найт Шамалан отговори следното:

Няма добър отговор на този въпрос. Ето, примерно, сега имам идеи за два нови филма, така че ще пиша тях. „Glass“ е единственият филм, който някога съм създавал и има връзка с предишен мой филм. Нямам навика да правя продължения. Обичам да творя нови неща, да използвам нови цветове – това е вероятно и най-точният отговор. Чувствам се в свои води, когато всеки път обмислям нов вид история, старая се да я направя по най-добрия възможен начин, а също и следя дали тя резонира с публиката в този момент.

По малко по-различен начин се чувства Джеймс Макавой:

Би ми харесало да има още филми. Определено мисля, че съществува потенциал за повече, ако погледнем персонажите, които е създал (Шамалан) и рационализацията за това какво е супергерой и архизлодей. Има място и за още. Но дали той все още би имал вдъхновението, не знам.

Напомняме ви, че „Неуязвимият“ е деконструкция на superhero жанра и още в първата му сцена Дейвид Дън показа, че няма човешки страсти, които да са му чужди. Не остана много до премиерата на „Glass“, който ще влезе в кината на 18-ти януари 2019 г.

Пълният трейлър на „Glass“ ще бъде достъпен на 20-ти юли, когато Шамалан и екипът му ще представят филма на Comic Con, Сан Диего. Предвид часовата разлика, очаквайте нашето включване на 21-ви, събота, а за финал можете да погледнете и откъс от „Неуязвимият“, в който според вманиачени фенове се състои първата среща между Дън и младия Кевин Уендъл Кръмб.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *