Поглед към The Fisherman King в „Aquaman“ на Джеймс Уан с Джейсън Момоа

от на 2018-07-14
 

title-card-for-aquaman-movie-revealed-as-the-film-starts-shooting-social

Една седмица ни дели от старта на Comic-Con, където ще бъде представен първият трейлър на „Aquaman“ на Джеймс Уан, но Warner Bros. не ни остават просто да си киснем, а подържат интереса ни към филма с някоя и друга снимка, а в добавка и с новини, свързани с развитието на разпиляната им DC вселена, най-новата от които беше, че е дадена зелена светлина на самостоятелния филм за Жокера с Хоакин Финикс.

Кадърът, който този път ни предлагат от студиото, отбелязва първия ни поглед към изиграния от Джимон Хонсу The Fisherman King – един от владетелите на седемте войнстващи кралства, образували се след падането на Атлантида, към когото се обръща основният злодей крал Орм (Патрик Уилсън), за да му помогне да обяви война на замърсяващия океана свят от повърхността. Всъщност снимката е точно от аудиенцията на Орм, но самият той не се вижда на снимката. На нея присъстват The Fisherman King, неговата кралица (Наталия Сафран), принцесата (София Форест) и един от кралските гвардейци.

3413348-aquman

Продуцентът на филма Питър Сафран споделя, че след рухването на Атлантида, част от кралствата еволюират, част от тях не, а кралството на The Fisherman King е от първите. То е главно артистично и интелектуално, с поети и философи. Също така от снимката не става много ясно (освен при гвардееца), но от кръста надолу краля и неговите поданици имат опашки, а не крака. В тази връзка режисьорът Джеймс Уан използва туитър, за да сподели, че горната половина от героите е направена с грим ефекти, а долната с дигитални.

Възползваме се от случая да представим още една снимка, която Warner Bros. разпространиха преди няколко дни (отново чрез EW), която може да сравните с впечатляващата оригинална концептуална рисунка. На тях виждаме древно място, известно като Съвета на кралете, където са се събирали седемте краля (статуите им са ясно видими в бекграунда) след разпадането на Атлантида. Сега мястото приютява двама от тези седем крале – Орм (Уилсън) и Нерей (Долф Лундгрен), чиито армии „яздят“ големи бели акули и морски дракони. В централната дясна част се откроява Орм, който язди голям тилозавър, а зад него е Вълко (Уилям Дефо), който е възседнал акула чук.

54F

46E
Изглеждат доста добре и честно казано, нямаме търпение да ги видим в самия филм. Надяваме се да зърнем тези армии още в трейлъра, който, както вече стана ясно, се чака в края на другата седмица на Comic-Con.

Режисьор на „Aquaman“ е Джеймс Уан („Заклинанието“, „Бързи и яростни 7“), а в главните роли ще видим Джейсън Момоа, Амбър Хърд, Патрик Уилсън, Уилям Дефо, Темуера Морисън, Долф Лундгрен, Яя Абдул-Матийн II и Никол Кидман.

Премиерата е 21 декември.

DfwsoaGU8AADEf0

коментари
 
Отговорете »

 
 • Hristo
  2018-07-14 at 16:45

  Хмм… чудя се дали Уан е спазил първоначалното обещание, че ще има хорър елементи.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-07-15 at 01:59

  Аре да иде тоя проклет Комик-Кон…

  Отговор

 • Иван
  2018-07-15 at 10:20

  Поредната CGI натоварена DC издънка. Половината филм ще е като евтина компютърна игра. И разбира се ще е мрачно-тъповато, офкурсе!

  Отговор

Коментирайте