Нов трейлър и плакати на „Robin Hood” с Тарън Еджъртън, Джейми Фокс и Бен Менделсон

от на 2018-07-18
 

Untitledddddsss

Някак си се бяхме подвели да си мислим, че с един трейлър и няколко снимки са приключили нещата с популяризирането на новия „Робин Худ“ („Robin Hood” – известен преди време като „Robin Hood: Origins”), филмът е излязъл, и ние вече сме го забравили. Ала рекламната му кампания продължава по план и ето, че се налага да хвърлим поглед и на следващия, определено по-пълен и далеч по-„аргументиран” трейлър. И ако предишният не блестеше с никакви качества, този има преимуществото да разкаже история, да представи атмосфера и да не си играе с каданси, оттъмнения, затъмнения и други подобни „първосигналности”, които дразнят всеки нормален зрител.

И като казваме „нормален”, вероятно ще се наложи да включим в това определение и хората, които гледаха на кино „Крал Артур: Легенда за меча” – нелепицата на Гай Ричи, за която се сещаме всеки път, обърнем ли взор към „Робин Худ”. Подозренията ни са, че не само ще получим същия/подобен продукт като качество, а и че отношението към този тип легендарни сюжети се превръща в тенденция – да погледнем лековато, забавно, иновативно, модерно, че да влезе публиката в салона. Aaand – action!

Според Базил Иванюк от Thunder Road Pictures, продуцирали „Робин Худ”, „това, което се прави във филма с лък и стрели е същото, което прави Киану Рийвс с пистолет в „Джон Уик”. Надали е нужен друг коментар – ако си се „прицелил” толкова ниско, в тази посока и ще летиш… Продуцентът продължава с пояснение, че тази алегорична история е рефлексия на нашето време, с несправедливото разпределение на богатства, и би помогнала за отразяване на „фрустрациите на младото поколение”:

Хлапето (разбирайте – Робин) отива на война, която смята за сериозен и велик поход, и като се връща у дома разбира, че всичко това са глупости, страда от посттравматичен стрес и осъзнава, че е бил лъган през цялото време.

Дебютантът-режисьор Ото Батърст („Peaky Blinders”, „Black Mirror”) твърди, че е бягал далеч от всякакви намеци за „мъже в клинове, които търчат наоколо като обирджии” – стремежът му е бил да представи историята за Робин Худ и неговата дружина като „сериозно въоръжена революция на анархисти, които се стремят към свобода и истина”.

Ще се радваме на всякакви мнения от ваша страна по видяното в трейлъра и казаното от продуцента и режисьора на филма, в коментарите по-долу, а междувременно ви предлагаме официалния синопсис, както и поредица character постери:

Робин от Локсли (Тарън Еджъртън) е закоравял във войни кръстоносец и заедно със своя командир-мавър (Джейми Фокс) разчитат на дързостта си, за да поведат хората на бунт срещу корумпираните английски управници. Вълнуващото приключение е изпълнено със сериозни екшън-сцени на бойното поле, изумителна хореография на боевете и неподвластна на времето романтика. Summit Entertainment представя една продукция на Appian Way и Safehouse Pictures, в копродукция с Thunder Roads Films.

robin_hood_ver10_xlg robin_hood_ver9_xlg robin_hood_ver8_xlg robin_hood_ver7_xlg robin_hood_ver6_xlg robin_hood_ver5_xlg

Режисьор на „Робин Худ“ („Robin Hood”) е Ото Батърст („Peaky Blinders”, „Black Mirror”) по сценарий на Бен Чандлър и Дейвид Джеймс Кели. В ролите са Тарън Еджъртън (Робин Худ), Джейми Фокс (Малкия Джон), Бен Менделсон (шерифа от Нотингам), Джейми Дорнан (Уил Скарлет), Тим Минчин (Отец Тък) и Ив Хюсън (Мериън).

Българската премиера е на 30 ноември 2018.

коментари
 
Отговорете »

 
 • fishek
  2018-07-18 at 14:29

  Щом са искали да избягат от представата за бягащи престъпници в клинове, да не бяха правили толкова голям завой към Робин Худ, ами да бяха направили съвсем нова история. Така нямаше да има бази за сравнения, камо ли нелепици като тая Джейми(който много уважавам), да бъде Малкия Джон. Гив ми а факин брейк както се вика. Що се опитват да модернизират почти всичко историческо в наше време ?

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-07-18 at 23:48

  НЕГЪРНЕГЪРНЕГЪРНЕГЪР, мама ви деба либерална.

  Отговор

 • Ivo
  2018-07-19 at 11:12

  Стига сте хейтвали, бе – засега, имайки предвид трейлъра и казаното от режисьор/сценарист, проектът изглежда ок. :)

  Отговор

Коментирайте