Натали Портман явно не е чувала за синдрома на професионално изчерпване, а и дори да е чувала не дава вид да се тревожи, че може да ѝ се случи и на нея. Може би наистина, когато си изцяло отдаден на това, което обичаш, не го приемаш толкова като работа, която трябва да се свърши, а всеки нов проект ти носи удовлетворение.

Няма и седмица, откакто представихме първи кадри с нея от режисьорския дебют на Ноа Хаули „Pale Blue Dot“, работи активно по „Vox Lux“ (където замени Руни Мара) на Брейди Корбет, по „The Death and Life Of John F. Donovan“ под режисурата на Ксавие Долан,и междувременно стана ясно, че Портман води активни преговори за режисьорското място в биографичен филм за близначките Фридман. Също така тя иска да изиграе и самите сестри Естер и Полин Фридман. Явно номинацията от Кан за „История за любов и мрак“, където Портман е режисьор, сценарист и изпълнител на главната роля, се оказва голям стимул да грабнеш няколко дини.

естер и полин фридман
Естер и Полин Фридман

Близначките Естер и Полин Фридман са родени в Айова в началото на миналия век и израстват близки и сплотени – работят заедно във вестника на гимназията и дори се омъжват на двойна церемония в един и същи ден. Това, което прави историята им достатъчно значима за голям екран, е раздорът, настъпил в отношенията им, когато Естер приема работа като коломист за Chicago Sun-Times под псевдонима Ан Ландърс, а Полин решава да започне списване на собствени статии под името Абигейл Ван Бюрен за The Chronicle. Съперничеството между двете сестри продължава десетилетия, чак след смъртта на Естер през 2002, като успешно е продължено от дъщерите им.

Извън интереса на Натали Портман, за момента липсва подробна информация за все още неозаглавената продукцията, включително и кога се очаква да започнат снимките. Сценарият е поверен на Кейти Робинс, работила по телевизионните поредици „Аферата“ и „The Last Tycoon“, а продуценти ще бъдат Дани Мелиа и Питър Сараф от Big Beach Films – компанията застанала зад независимите хитове „Safety Not Guaranteed“, „The Kings of Summer“и „Мис Слънчице“.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *