Мелани Лоран, която вероятно помните като младата Шосана в „Гадни копилета“, бавно, но целеустремено гради режисьорската си кариера. Нейният трети пълнометражен и първи предназначен за англоговоряща публика филм „Galveston“ ще влезе във френските киносалони през октомври. Ник Пизолато, сценарист на любимия ни „True Detective“, е автор на едноименния роман, по който е създаден филмът.

Бен Фостър е сред водещите имена в каста и изглежда той е решил да се придържа към по-интелигентни и нискобюджетни продукции, след като го видяхме в „Hell or High Water“, „Hostiles“ и „Leave No Trace“. Ел Фанинг („The Neon Demon“) партнира на Фостър в ролята на невръстна жрица на любовта.

Galveston“ вече бе показван през март на кинофестивала South by Southwest в Остин, САЩ, и за съжаление, не получи много добри оценки. Повечето мнения са, че криминалната драма с елементи на трилър е средняшки филм, а скучният сюжет потвърждава подозренията, че успехът на първия сезон на „True Detective“ се дължи по-скоро на енергичните Кари Фукунага, Матю Макконахи и Уди Харелсън. В защита на Пизолато обаче е фактът, че качествената литература не винаги оживява достойно на екран.

Ние все пак мислим, че „Galveston” заслужава поне бегъл поглед от феновете на neo-noir и мрачната философия на Пизолато. Харесваме филми, в които главните персонажи са антигерои, търсещи изкупление, а присъствието на Фостър и по-младата от сестрите Фанинг е гаранция за необикновена актьорска игра. Челите романа знаят малко повече за фабулата, но до момента единствената официална информация за пред пресата е следната:

След като успява да се измъкне от устроения му капан, умиращ наемен убиец се връща в родното си градче Галвестън, където планира отмъщение.

MV5BMTc4ODk2MTc5N15BMl5BanBnXkFtZTgwMjcxMzY3NDM@._V1_

MV5BMGVmOGMxNTItNWIwOC00NjljLWE2MGYtZDJiMTEwZTBjMjcwXkEyXkFqcGdeQXVyMTE0NDcyMzE@._V1_

Galveston“ ще има премиери във Франция на 10 октомври и Русия на 25 октомври, като все още се очаква информация за разпространение в Америка. За жалост тези филми рядко достигат нашите географски ширини, но силно се надяваме да успеем да го гледаме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *