Емоционален тийзър на „Galveston“ на Мелани Лоран по Ник Пизолато с Бен Фостър и Ел Фанинг

 

Мелани Лоран, която вероятно помните като младата Шосана в „Гадни копилета“, бавно, но целеустремено гради режисьорската си кариера. Нейният трети пълнометражен и първи предназначен за англоговоряща публика филм „Galveston“ ще влезе във френските киносалони през октомври. Ник Пизолато, сценарист на любимия ни „True Detective“, е автор на едноименния роман, по който е създаден филмът.

Бен Фостър е сред водещите имена в каста и изглежда той е решил да се придържа към по-интелигентни и нискобюджетни продукции, след като го видяхме в „Hell or High Water“, „Hostiles“ и „Leave No Trace“. Ел Фанинг („The Neon Demon“) партнира на Фостър в ролята на невръстна жрица на любовта.

Galveston“ вече бе показван през март на кинофестивала South by Southwest в Остин, САЩ, и за съжаление, не получи много добри оценки. Повечето мнения са, че криминалната драма с елементи на трилър е средняшки филм, а скучният сюжет потвърждава подозренията, че успехът на първия сезон на „True Detective“ се дължи по-скоро на енергичните Кари Фукунага, Матю Макконахи и Уди Харелсън. В защита на Пизолато обаче е фактът, че качествената литература не винаги оживява достойно на екран.

Ние все пак мислим, че „Galveston” заслужава поне бегъл поглед от феновете на neo-noir и мрачната философия на Пизолато. Харесваме филми, в които главните персонажи са антигерои, търсещи изкупление, а присъствието на Фостър и по-младата от сестрите Фанинг е гаранция за необикновена актьорска игра. Челите романа знаят малко повече за фабулата, но до момента единствената официална информация за пред пресата е следната:

След като успява да се измъкне от устроения му капан, умиращ наемен убиец се връща в родното си градче Галвестън, където планира отмъщение.

MV5BMTc4ODk2MTc5N15BMl5BanBnXkFtZTgwMjcxMzY3NDM@._V1_

MV5BMGVmOGMxNTItNWIwOC00NjljLWE2MGYtZDJiMTEwZTBjMjcwXkEyXkFqcGdeQXVyMTE0NDcyMzE@._V1_

Galveston“ ще има премиери във Франция на 10 октомври и Русия на 25 октомври, като все още се очаква информация за разпространение в Америка. За жалост тези филми рядко достигат нашите географски ширини, но силно се надяваме да успеем да го гледаме.

Коментирайте първи
 
Отговорете »

 

Коментирайте