Дълги години новата версия на „Spawn“ беше в „development hell“, но сега изглежда, че всичко върви по мед и масло и филмът, с който Тод Макфарлънще направи режисьорския си дебют, най-накрая ще види бял свят. Скоро ви разказахме, че Джейми Фокс ще играе титулярната роля, а сега научаваме, че Джеръми Ренър ще му партнира като ченгето Максимилиан „Туич” Уилямс.

По всичко личи, че Туич няма да бъде роля като Ястребово око, за която Ренър изяжда доста подигравки. Този път тя е не просто главна, а изглежда основна роля във филма. Макфарлън даже я сравнява с ролята на шериф Броуди в „Челюсти”: „Филмът се казва „Челюсти”, но Броуди е лицето му, Броуди е на екрана през повечето време, Челюсти се появява само когато има нужда“.

В комиксите на Макфарлън Туич си е основно действащо лице още от първия брой. В началото той и партньорът му Сам са ужасени от Споун, но после започват да работят заедно в разследването си на мистериозни свръхестествени събития.

Засега няма обявена дата, на която можем да очакваме „Spawn“ по кината, но ще следим с интерес цялото развитие на филма. С един номиниран за „Оскар“ и един носител на „Оскар“ в главните роли и със суперзвезда продуцент в лицето на Джейсън Блум и неговата Blumhouse Productions, имаме големи очаквания за един нестандартен филм за супергерой.

Освен това проектът е интересен за следене, тъй като Тод Макфарлън изглежда не е трениран в холивудския завоалиран и незначещ нищо начин на говорене и някои от цитатите му са доста забавни за четене. Вижте какво казва по повод кастването на Джеръми Ренър във филма:

Като дебютиращ режисьор, аз исках да се обградя с възможно най-способните хора на всички фронтове. Бях късметлия да се събера с Джейсън Блум, а после и Джейми Фокс, както и знаех, че човекът, който ще бъде най-много на екрана, ще бъде полицаят Туич Уилямс. Имахме нужда от възможно най-силен човек, защото той ще бъде лицето на филма. Аз пак подходих по моя наивен холивудски начин и казах „Нека започнем от върха и да вървим надолу”, а Джеръми беше на самия връх. Голям фен съм му. Героят няма нужда да бъде културист или красавец от корицата на GQ. Търсех някой, когото имаш чувство, че си срещал преди. Имах нужда от някой, който може да покаже скръбта на обикновен човек. Виждал съм Джеръми да го прави в повече от един филм. Той беше на върха на списъка ми, също като Джейми.

За нас Джеръми Ренър може да не е „красавец от корицата на GQ“, но е страхотен актьор, когото нямаме търпение да видим в главната роля в този хорър-супергеройски филм, с който се надяваме да успее да влезе в съзнанието на широката публика като нещо повече от „безполезния Авенджър”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Джерито е пичага. Широката публика трябва веч да го знае с други негови добри роли освен в авенджърите.
    Покаш* – хърт локър.
    А и ми хареса доста в Wind River от миналата година.

  2. Току-виж се окаже ебати здравата адаптация (не заради Ренър, разбира се, а основно заради Макфарлън).

  3. Не съм особено оптимистично настроен въпреки,че всичко ще се ръководи пряко от създателя на Spawn.
    Туйч-Дж.Ренър ????
    Това какво е,бъзик? Някаква гъргара с героя ли ?
    Туйч, това Е ДЖАКИ ЪРЛИ ХАЛИ.Точка ❗
    Наистина се надявах на далеч по-приближаващ се до героите кастинг.
    Майкъл Джей Уайт притежава/ше не само перфектната физика,но говорим и за доказан майстор в шотокан което за такъв род филми не е въобще за пренебрегване.
    Джон Легуизамо….е просто НЯМА ТАКЪВ !!!
    Този актьор преобрази кажи-речи целият филм.
    Огромният успех на филма в много висок процент се дължи именно на него.
    И не на последно място Мартин Шийн.Актьорище от старата школа.
    Истината и проблема за всички Spawn фенове по света е,че днешният Макфарлън не онзи Макфарлън от 90-те.
    Ще се радвам все пак да греша 🙂