Дейвид Лийч ще режисира римейк на „Enter the Dragon“

 
брус лий

Брус Лий

Сякаш отмина времето, когато беше достатъчно един човек да е само актьор, режисьор или продуцент. Свикнахме познатите лица да са добре изявени в различни сфери на филмовото изкуство и въпреки това, като че ли, не бяхме подготвени за успешния режисьорски дебют на Дейвид Лийч и Чад Стахелски с „Джон Уик“ (знаем, че реално Лийч не получава режисьорски кредит, но творческият му принос е широко признат и неоспорим). Да, придобитият му дългогодишен професионален опит като признат каскадьор в големи продукции несъмнено е помогнал на Дейвид Лийч за кариерното му развитие и след успеха на „Атомна блондинка“ и „Дедпул 2“ можем само да се радваме, че не си пилее времето.

Наскоро стана ясно, че Лийч ще режисира вдъхновения от онлайн игра „The Division“, като към екипа му вече се присъединиха всеобщите любимци Джейк Джиленхол и Джесика Частейн, а в същото време тече подготовката по своеобразното продължение на поредицата „Бързи и яростни“ „Hobbs & Shaw“, който ще се съсредоточи върху героите на Дуейн Джонсън и Джейсън Стейтам.

дейвид лийч

Дейвид Лийч

Ако някога сме се шегували, че когато тръгнеш надолу, има шанс бързо да засилиш по наклона, то в ситуацията Дейвид Лийч видно няма такова намерение и се възползва максимално от вече набраната засилка и повишена популярност, за да запази поредицата от успешни проекти. Според информация от Warner Bros., които от години се опитват на реализират римейк на класическия криминален екшън „Enter the Dragon“ („Дракона идва“) от 1973, Лийч е приел да режисира противоречивия проект. Припомняме, че филмът и до днес остава един от най-популярните филми за кунг-фу, а ролята на Брус Лий го превърна в легенда. Идеята за римейк на продукцията изглежда ще бъде осъществена близо половин век след смъртта на Лий, което би могло да се разгледа и като своеобразно отдаване на чест.

Enter the Dragon“ представя историята на Лий като експерт по бойни изкуства, решил да помогне за залавянето на търговец на наркотици, който заедно с бандата си е отговорен за смъртта на сестра му. Антигероите работят на укрепен остров с екип от майстори на бойните изкуства и освен основните си всекидневни бизнес начинания са и домакини на кунг-фу състезание. Лий използва уменията си, за да си осигури място в състезанието и така да достигне до дилъра.

Организацията на продукцията изисква следващата крачка да е намиране на сценаристи, но предвид че се очаква към края на следващата година, а Дейвид Лийч вече се е нагърбил с текущи проекти, за сценария на „Enter the Dragon“ има време. Отново се очаква публиката да се раздели на две основни посоки. Тези, които биха се зарадвали на нова екранизация на добър филм с вече напредналата техника и ефекти, и тези, които поддържат мнението, че не е необходимо да се инвестира време и капитал в римейк. Най-големият въпрос за момента остава кои ще са актьорите, способни успешно да заместят Брус Лий, Джон Саксън и Джим Кели.

джон саксън

Джон Саксън

коментари
 
Отговорете »

 
 • Кирил
  2018-07-25 at 12:26

  Които и актьори да бъдат винаги ще има отхвърляне от различни фенове, поради факта, че лицата от оригиналния филм са добили вече култов статус и макар да не харесвам нито един от филмите на Брус Лий, идеята за римейк не ми се струва чак толкова абсурдна при положение, че бойните сцени на оригинала са плачевни по отношение на сценография и качество. Много е важно да изберат правилния човек за бойната хореография, като е според мен задължително да бъде азиатец. Относно актьорите, които могат да се превъплътят в ролите – Phillip Ng (Once upon a time in Shanghai, Birth of the Dragon), Danny Chan (Shaolin Soccer, Kung Fu Hustle), за героя на Брус Лий, О’Хара – Скот Адкинс ми се вижда удачен избор, Джим Кели – Майкъл Джей Уайт, що се отнася до пресонажите на Джон Саксън и Боло Юн там вече нямам представа кой актьор с бойни умения би могъл да ги замести. За главния лош може да се помисли Дони Йен например, макар и да е леко младичък, за жалост Джет Ли е с влошено здравословно състояние и не го виждам в този проект, въпреки че ми се иска.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-07-25 at 14:49

  Дано някой ден Лийч заснеме нещо свястно.

  Отговор

 • Иван
  2018-07-25 at 16:00

  Брус Лий е култ и който и да го замести, просто няма да е същото. Най-добре ще е да променят името на филма, за да няма асоциации.

  Отговор

Коментирайте