Пълен списък с актьорския състав на „Междузвездни войни: Епизод IX“

от на 2018-07-28
 

episode-ix-cast-20180728

По отношение на актьорския състав на предстоящия завършек на новата „Star Wars“ трилогия „Междузвездни войни: Епизод IX“ на Дж. Дж. Ейбрамс, Disney и Lucasfilm решиха да не ни цакат с информацията „на час по лъжичка“, както беше досега, а да обявят пълния списък с участниците. Макар че в нас се прокрадва съмнение, че в бъдеще може да научим още някое име, което ще се присъедини впоследствие – нещо, което сме виждали да се случва доста пъти.

Според официалния сайт на сагата в основния екип актьори на филма на Ейбрамс се завръщат добре познатите ни лица на Дейзи Ридли (Рей), Адам Драйвър (Кайло Рен), Джон Бойега (Фин), Оскар Айзък (По Дамерон), както и Лупита Нионг‘о (Маз Каната), Донал Глийсън (Хъкс), Кели Мари Тран (Роуз), Йонас Суотамо (Чубака) и Били Лоурд (Коникс). Към тях се присъединяват новите попълнения (във все още неизвестни роли) Наоми АкиРичард Е. Гранд и Кели Ръсел, за която вече знаехме.

Освен тези актьори, във филма ще видим отново и ветераните от сагата Марк Хамил като (най-вероятно духа на) Люк Скайуокър, Антъни Даниелс като C-3PO и Били Дий Уилямс, който, за първи път в новата трилогия, ще пресъздаде обичания образ на Ландо Калризиан. Завръщане прави и вече покойната Кари Фишър. Тя ще се появи благодарение на неизползвани кадри от „Епизод VII“, а не на компютърни ефекти, както се безпокояха някои фенове. Ето какво казва Дж. Дж. Ейбрамс по темата:

Ние адски много обичахме Кари Фишър. Не намирахме наистина задоволителен начин да приключим сагата на Скайуокър без нея. Никога нямаше да използваме друга актриса за ролята [на Лея] или пък компютърно генериран герой. С благословията и подкрепата на нейната дъщеря Били, ние открихме начин да почетем наследството на Кари и да продължим ролята на Лея, като използваме невиждан досега материал, който заснехме заедно за „Епизод VII”.

Очевидно не са искали Лея Органа да е умряла „извън кадър“ и са намерили начин да се сбогуваме с образа (най-вероятно в минутка-две), използвайки стари кадри. Ние сме окей с това решение, дори и да стои леко като кръпка, а не органично, както подобава на името на принцесата.

Кари Фишър

Кари Фишър

На този етап няма какво да коментираме, още повече, че сме малко уморени от „Star Wars“ и имаме нужда от малко време, за да се ентусиазираме отново. Вместо това, предлагаме още малко „сервизна“ информация за творческия екип, като основен хайлайт е завръщането на гениалния Джон Уилямс – без него краят на сагата Скайуокър не би бил същия.

Оператор е Дан Миндел („Обществен враг“, „Шпионски игри“, „Силата се пробужда“), сценографи са Рик Картър („Джурасик парк“, „Аватар“, „Линкълн“) и Кевин Дженкинс („Пазители на галактиката“, „Силата се пробужда“), костюмите са на Майкъл Каплан („Блейд рънър“, „Боен клуб“, „Последните джедаи“), крийчър ефектите и дроидите са на Нийл Сканлан („Прометей“, „Rogue One“), а супервайзър на визуалните ефекти е Роджър Гайет („Хари Потър и Затворникът от Азкабан“. „Стар Трек“).

Режисьор на „Междузвездни войни: Епизод IX“ („Star Wars: Episode IX“) е Дж. Дж. Ейбрамс („Стар Трек“, „Супер 8“, „Силата се пробужда“), който е сценарист наравно с Крис Терио („Лигата на справедливостта“, „Арго“). Продуценти са Катлийн Кенеди, Дж. Дж. Ейбрамс и Мишел Реджан.

Премиерата на филма е на 20 декември 2019 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Riddick
  2018-07-28 at 18:18

  бих предпочел героя на Дел Торо, вместо Роуз.
  Кому е нужна Роуз

  Отговор

  • Kristian
   2018-08-11 at 13:38

   Какво и има на Роуз. Просто не беше развита. Ако я развият в Епизод 9 ще е добре.


 • UZUMAKI
  2018-07-28 at 23:52

  Poyз е урод.

  Отговор

 • ИсиАйс
  2018-07-29 at 03:32

  Abso-f*ckin’-lutely!

  Отговор

 • Александьр Спасов
  2018-07-30 at 03:16

  Покрай мистерията с родословието на Рей, която предстои да бьде разбулена, и внезапната поява на Ландо с голямо закьснение, се зачудих какво знаем за Фин, освен, че е вьзпитаник на Пьрвия ред?

  Отговор

 • Наум Преславски
  2018-07-30 at 14:23

  Пак ли това…

  Отговор

 • Александър Спасов
  2018-07-31 at 07:41

  Това е събитието в киното. Другото е на заден план. Когато някой предпочита други филми, нищо не му пречи да се занимава с тях на подходящите места. 😉

  Отговор

 • rajnaa
  2018-07-31 at 13:50

  Ужасно е, еретично е….но ми е абсолютно безразлично вече кой, какво и как за Епозод 9. Дисни си заслужават отделен кръг в ада, затова че опропастиха най култовата поредица в киното.

  Отговор

 • Александър Спасов
  2018-08-01 at 09:44

  Когато настъпи момента и еуфорията е в разгара си, емоционално изразеното безразличие ще те отведе право в киносалона. Дори, поради специфични обстоятелства, при теб да не се получи, с множество хора по цял свят ще се случи. Имам добро предчувствие за еп.9. Сагата е в сигурни ръце.

  Отговор

  • radi
   2018-08-01 at 20:00

   Ще видиме . Аз вече не съм толкоз убеден


  • Dredd
   2018-08-01 at 21:10

   Доволен съм от изминалите два епизода защото бяха смахнати, а аз си падам по такива филми ? Очаквам последния да разхлопа дъската здраво, което ще задоволи напълно неуравновесената ми усмивка ?


  • rajnaa
   2018-08-05 at 00:50

   Не гледах епизод 8 на кино, нямам абсолютно никакво намерение да давам пари за 9. Моето вече не е просто безразличие, анатема, отричам се, бях до тук!


  • Александър Спасов
   2018-08-07 at 06:12

   Добре е да сме внимателни какво изпращаме, защото то се връща при нас. Животът поднася и изненади. Напр. ако любим човек те покани на този филм и направи задачата ти трудна? Когато човек декларира намерение, тогава идват изпитания, доколко е в състояние да удържи на думата си. Обстоятелствата се менят… Тук съм за да изразя радостта си от добра информация за филм, който ме вълнува. Живеем във време, когато има свободен достъп до изобилие от разнообразни произведения на изкуството и можем свободно да избираме на какво да се наслаждаваме. Нехаресването идва, когато правото на избор е ограничено или се е получило пресищане. Нека оставим малко глад за духовна храна, нека не преяждаме с изкуство и ще сме по-добронамерени!


 • SkyT'Hunter
  2018-08-02 at 00:12

  Сагата е в най-добрите ръце. Ръцете на J.J.Abrams. Заедно с Джон Уилямс и Катлийн Кенеди преди 2.5 години ми върнаха голямата глупава усмивка на лицето със „Силата се пробужда“. Убеден съм, че еп.IX ще го надмине визуално, емоционално и философски. Очаквам шеметен финал, който да даде много поводи за радост на ценителите. Със сигурност ще получим доста отговори на десетките въпроси, заляли мрежата след последните два епизода!

  Отговор

 • Milbo
  2018-08-11 at 19:31

  Още един коментар …..

  Отговор

Коментирайте