Наскоро пуснахме новина за планираното спиране на „The Expanse“, като третият сезон се очертаваше да бъде последен за сериала. Плановете, както знаете, са за това – да бъдат проваляни, и сега получаваме поредното доказателство. Две седмици след като SyFy бяха обявили спирането на сериала, Amazon Studios и в частност Джеф Безос съобщи на всеослушание, че откупува изключителните права на шоуто.

Както казва един така наречен български политик в Страсбург „Имаме новина, дами и господа.“ Точните думи, с които Безос се изрази, бяха „Еxpanse e спасен“. Спасен засега или поне за още един четвърти сезон.

Оказва се, че изпълнителният директор на Amazon e голям почитател на романите на Джеймс С. А. Кори и заедно с непреклонната фен маса, която след излизането на новината за спирането на сериала, веднага се надигна и организира подписка, в която участваха над 100 хиляди души, това е основната причина за продължаването на сериала. Огромна заслуга има също и Лора Ланкъстър, шеф на Alcon Television (продуцент на сериала), която с лични средства нае самолет, който обикаля с голям транспарант над седалището на Amazon Prime.

save-the-expanse-1-20180612

Изглежда, че като има желание, има и начин. Да е честит новият „дом“ на екипажа на „Росинант“ и стискаме палци пътуването този път да е по-безпроблемно. Каква драма наистина, може би трябва да заснемат и сериал за това как „The Expanse“ e бил спасен.

А ако се чудите защо Джордж Р. Р. Мартин не довършва сагата за троновете, ами, защото гледа с интерес „The Expanse“. За тези, които все още не са гледали сериала, може да се доверят на мнението на Мартин:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Като заклет стар враг на сериалите, сега ако позволите ще си направя лична класация на сериалите, които дариха смисъл и очарование на съществуването ми:
    1, Игра на тронове
    2. Историята на прислужницата
    3. Човекът във високия замък
    4. Експанзията
    5. Западен свят
    … сега се настройвам за „Викинги“, моля препоръчайте друг смислен и вълнуващ сериал, а не като тези произвеждани на конвейр с комерсиална матрица, те са инквизиция за сетивата ми… Благодаря!

  2. Велики 2 сериала: 1.“През прокълнатите земи“! За съжаление 3ти сезон беше последния… 2.“Последното кралство“! Уникални!