След като преди години стана ясно, че се подготвя римейк на емблематичната екшън-драма „Гарванът“, новините около продукцията толкова често се обновяваха, че беше доста сложно да се следи развитието на  проекта и в крайна смета ни писна и се включвахме доста спорадично.

Това е причината да се забавим толкова много с отразяването на настъпилата преди седмица-две поредна творческа рокада – едновременното оттегляне на Джейсън Момоа и режисьора Корин Харди, седмица преди официално обявеното начало на снимките на филма. Предполагаемата причина са творчески различия, а самият Момоа използва платформата Instagram, за да се извини лично на автора на оригиналния комикс Джейм О‘Бар и на феновете си.

Фенките на Джейсън Момоа вероятно са крайно разочаровани, но не заради поредния удар по проблематичната продукция, ами по-скоро защото ще са лишени от удоволствието да се порадват още веднъж на хаитянина на голям екран. Спокойно, момичета, „Aquaman“ е планиран за тази година, а там актьорът ще е полугол и мокър…

Очакваше се Момоа да влезе в главната ролята на Ерик Дрейвън – брутално убит и възкръснал, за да отмъсти за своята смърт и смъртта на любимата си. Новината за неговото присъединяване мигновено раздели феновете. От едната страна се озоваха привържениците на идеята, че „Гарванът“ изобщо няма нужда от римейк, камо ли с актьор, който физически няма много общо с образа, а от другата попаднаха тези, които смятат, че историята трябва да бъде разказана отново и да се даде шанс на нови лица за ролята.

Спекулациите след двойното оттегляне не закъсняха и даже се появи конспиративната теория, че Джейсън Момоа и Корин Харди напуснат продукцията, за да ѝ придадат изкуствено мистиката, която обгръща филма на Алекс Прояс от 1994 г. Тогава снимките протичат трудно, още в началото кран къса жици от електрическата мрежа, в резултат на което член на екипа е обгорен, по-късно преминаваща буря спира снимачния процес и накрая следва трагичната смърт на Брандън Лий, заради – нека в случая го наречем – неизправен реквизит.

Припомняме, че за римейк на „Гарванът“ се говори повече от 10 години. За главната роля се спрягаха имената на Марк Уолбърг, Чейнинг Тейтъм, Сам Уитлър, Брадли Купър, Том Хидълстън, Люк Евънс и други (за част от които сме писали в новините си по темата), като някои от тях се оттеглят непосредствено след съгласието си да участват. Проектът е започван и спиран неколкократно. Нормално би било човек да започне да се колебае някъде между идеята, че може би е по-добре без римейк на филма (понеже и без това натам вървят нещата), и мисълта, че трудностите може би ще помогнат за една нова и стойностна продукция, когато евентуално тя стане реалност.

Засега, въпреки последните събития, информацията за премиерната дата на „Гарванът“ остава непроменена – 11 октомври 2019 г., точно 25 години след оригиналната продукция.

jason-momoa-crx-194661

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *