dr-dre-marvin-gaye-movie1

Част от Холивуд очевидно се е фокусирала върху музикалното наследство – преди известно време Variety споделиха, че се подготвя биографичен филм за една от легендите на соул-музиката – Марвин Гей. Соул, ритъм-енд-блус, „Motown” – всички тези определения са неразривно свързани с един от най-добрите изпълнители на 60-те и 70-те години в САЩ, а наскоро Dr. Dre е взел присърце идеята да се работи по биографичен филм за легендарния музикант.

Макар проектът да е все още в начална фаза на развитие, правата за използване на музиката на Марвин Гей са осигурени чрез Sony/ATV Music Publishing. До момента е имало няколко опита за биографичен поглед върху живота на соул-изпълнителя – Ф. Гари Грей, Камерън Кроу, Джеймс Гандолфини, Скот Рудин, Лени Кравиц и кой ли още не е имал желание да представи историята на Гей на голям екран, но нито един от проектите не е получавал така нужното одобрение от страна на неговото семейство. Единственото „да”, което е известно до момента, е за телевизионна поредица, предложена през 2016 година от Джейми Фокс, но оттогава нищо не се е чуло за развитието на тази идея.

Музикална пауза с един от хитовете на Марвин Гей:

Самият Dr. Dre, който вече има опит в кинопродуцентството, след като участваше в създаването на номинирания за „Оскар“ „Straight Outta Compton” през 2015 година, е в очакване да получи одобрението на семейството на музиканта. Препъни-камък в случая може да се окаже фактът, че адвокатската къща, която представлява Dre, е същата, която е защитавала Робин Тик и Фарел Уилямс в делото за плагиатство на песента „Blurred Lines”, заведено от семейството на Марвин Гей и финализирано през пролетта на 2018 година. Ето и оригиналната песен „Got To Give It Up”, повлияла за създаването на съвременния хит с подписите на Тик и Уилямс.

https://www.youtube.com/watch?v=OyjB_0s5wPI

Може да бъдете сигурни, че в момента, в който узнаем подробности по проекта, ще подадем ъпдейт на информацията.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments