the night eats the world

Определено „Живите мъртви“ в доста голяма степен е отговорен за бума на зомби филмите от последните години, но напоследък си мислим, че пак той ще предизвика и техния залез. Последните сезони на сериала са почти нетърпими, а вчера видяхме заглавие на новина, която дори нямаме намерение да прочетем, че Джо Бърнтал ще се завърне (под някаква форма) като Шейн. Наистина падението е стремглаво.

Ние обаче, като фенове, не спираме да проявяваме интерес към жанра, в който, както честичко казваме, все още изкачат любопитни заглавия, макар и не винаги качествени – като за пример даваме „Maggie“, „Момиченцето с всички дарби“, „Топли тела“ и по-скорошния „The Cured“. Поредният филм, които хваща интереса ни, е френският „The Night Eats The World“ („La nuit a dévoré le monde“), който беше показан на фестивалите в Ротердам и Трайбека.

The Night Eats The World“ е дело на дебютанта режисьор Доминик Роше, който е и сценарист наравно с Жереми Гез и Гийом Льоман и разказва за Сам – тридесет и няколко годишен парижанин, който отива на купон в апартамента на бившата си приятелка. Когато се събужда на следващата сутрин той открива апартамента изоставен, а жителите на града са превърнати в жадни за кръв и човешка плът създания. Скоро Сам открива, че не е сам в центъра на този апокалипсис и за да оцелее, ще трябва да разкрие мистерията зад тази епидемия…

Историята на „The Night Eats The World“ не е най-оригиналната на света (да не кажем, че си е абсолютно клише), но пък трейлърът изглежда забавен, а и фестивалните отзиви са положителни. Със сигурност нямаме очаквания за нещо специално, а разчитаме на развлекателен зомби филм, който да ни начеше жанровата краста и да ни накара да забравим малко за мъката по издъхващият пред очите ни „Живите мъртви“.

Вижте и два постера.

the-night-eats-the-world-poster-1-20180619 плакат

Британската премиера на „The Night Eats The World“ („La nuit a dévoré le monde“) е през юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments